Marhuľovo-tvarohový koláč z mandľovej múky (fotorecept)
Autor receptu: tiginko
Marhuľový koláč trochu inak
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Na korpus som rozmixovala stojanovým mixérom vajíčka s datľami a vychladnutým rozpusteným maslom do hladka. V prípade, že nezoženiete čerstvé datle, sušené namočte aspoň na 1/2 hodiny do vody. Rozmixovanú hmotu som vmiešala do mandľovej múky (nie zomleté mandle, to by sa mohol korpus mrviť) rozmiešanej s práškom do pečiva. Tvaroh som rozmiešala s medom, vanilkovým extraktom a škrobom. Môže sa použiť aj Zlatý klas. Na posýpku som zmiešala mandľové lupienky, mletú škoricu, javorový sirup/med a rozpustené maslo.
- Hmotu na korpus som natlačila do kokosovým olejom vymastenej roztváracej okrúhlej formy o priemere cca 20 cm. Predpiekla som ho 10 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.
- Na predpečený korpus som navrstvila tvarohovú plnku a rozložila na štvrťky nakrájané marhule.
- Na marhule som rozložila posýpku.
- a dala dopiecť znovu na 180 °C na 20 minút. Koláč som po miernom vychladnutí opatrne vybrala z formy a nechala úplne vychladnúť.
- Najlepší je na druhý deň, uležaný v chladničke.