Marhuľovo-tvarohový koláč z mandľovej múky (fotorecept)

Autor receptu: tiginko

Marhuľový koláč trochu inak

20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na korpus som rozmixovala stojanovým mixérom vajíčka s datľami a vychladnutým rozpusteným maslom do hladka. V prípade, že nezoženiete čerstvé datle, sušené namočte aspoň na 1/2 hodiny do vody. Rozmixovanú hmotu som vmiešala do mandľovej múky (nie zomleté mandle, to by sa mohol korpus mrviť) rozmiešanej s práškom do pečiva. Tvaroh som rozmiešala s medom, vanilkovým extraktom a škrobom. Môže sa použiť aj Zlatý klas. Na posýpku som zmiešala mandľové lupienky, mletú škoricu, javorový sirup/med a rozpustené maslo.
  2. Hmotu na korpus som natlačila do kokosovým olejom vymastenej roztváracej okrúhlej formy o priemere cca 20 cm. Predpiekla som ho 10 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.
  3. Na predpečený korpus som navrstvila tvarohovú plnku a rozložila na štvrťky nakrájané marhule.
  4. Na marhule som rozložila posýpku.
  5. a dala dopiecť znovu na 180 °C na 20 minút. Koláč som po miernom vychladnutí opatrne vybrala z formy a nechala úplne vychladnúť.
  6. Najlepší je na druhý deň, uležaný v chladničke.