Marcipánový zákusok
Marcipánové štvorce s marhuľovým džemom a čokoládou
Autor receptu: redakcia
Postup- Najskôr vymiešame cesto z múky,
prášku do pečiva, cukru a vajca. Dáme
na 15 minút schladiť do chladničky. Potom cesto
rozvaľkáme, uložíme na plech na papier
na pečenie a pečieme 10–12 minút v rúre
predhriatej na 160 °C (dolný a horný
ohrev) dozlatista.
- Po upečení vyberieme z rúry a džem
natrieme na ešte horúce cesto. Vyvaľkáme aj marcipán, položíme na cesto
natreté džemom, potrieme bielkom, ešte
raz vrátime do rúry, kým vrch nebude zlatistý.
- Necháme vychladnúť a rozkrájame na
štvorčeky 3x3 cm. Štvorčeky spolovice namočíme
do rozpustenej čokolády.
|