Mandľový koláč

Mandľový koláč z Galície Tarta de Santiago (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Typický koláč z Galície. Väčšinou sa k nemu podáva pohárik sladkého dezertného vína.

6-8
porcií
10 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. V jednej miske zmiešame mleté mandle, cukor a žĺtky.
  2. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
  3. Všetko potom spolu zmiešame, pridáme koňak (nemusí sa) a dáme do formy na tortu (priemer 20 cm), vystlanej papierom na pečenie.
  4. Pečieme pri teplote 200 °C asi 15 minút. Špajdľou skúsime, či je koláč upečený. Posypeme práškovým cukrom. Ja mám z papiera urobenú formu typickú pre Tarta de Santiago :-))