Mandľovo-mrkvové cupcakes bezlepkové (fotorecept)

Autor receptu: zuzka193

Korpus na tieto ,,mafinky,, je veľmi vláčny a chutný. Nikto kto ich u nás ochutnal, netušil že je v ňom mrkva. Keďže som celiatik, tak si mnohé recepty prispôsobujem, ale pokiaľ si ich chcete urobiť bez bezlepkovej múky, tak ju len vymeňte za hladkú.

25
porcií
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mrkvu si najemno nastrúhame.
  2. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
  3. Žĺtka vyšľaháme do peny s cukrom.
  4. K vyšľahaným žĺtkom primiešame citrónovú šťavu, nastrúhanú mrkvu, mleté mandle, škoricu a múku.
  5. Nakoniec lopatkou opatrne primiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme do formičiek a pečieme približne 20 - 25 minút na 180 stupňov.
  6. Pripravíme si veci na krém.
  7. Uvaríme si puding s mliekom a cukrom. Necháme potom vychladnúť.
  8. Heru vyšľaháme s práškovým cukrom a potom dohladka vymiešame s vychladnutým pudingom.
  9. Krém nanesieme do vrecúška na zdobenie a ozdobíme ním ,,mafinky,, .
  10. Na dozdobenie si ešte z marcipánu a gélových farieb vyrobíme mrkvičky.