Mandľovo-mrkvové cupcakes bezlepkové (fotorecept)
Autor receptu: zuzka193
Korpus na tieto ,,mafinky,, je veľmi vláčny a chutný. Nikto kto ich u nás ochutnal, netušil že je v ňom mrkva.
Keďže som celiatik, tak si mnohé recepty prispôsobujem, ale pokiaľ si ich chcete urobiť bez bezlepkovej múky, tak ju len vymeňte za hladkú.
25 porcií |
15 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Mrkvu si najemno nastrúhame.
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
- Žĺtka vyšľaháme do peny s cukrom.
- K vyšľahaným žĺtkom primiešame citrónovú šťavu, nastrúhanú mrkvu, mleté mandle, škoricu a múku.
- Nakoniec lopatkou opatrne primiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme do formičiek a pečieme približne 20 - 25 minút na 180 stupňov.
- Pripravíme si veci na krém.
- Uvaríme si puding s mliekom a cukrom. Necháme potom vychladnúť.
- Heru vyšľaháme s práškovým cukrom a potom dohladka vymiešame s vychladnutým pudingom.
- Krém nanesieme do vrecúška na zdobenie a ozdobíme ním ,,mafinky,, .
- Na dozdobenie si ešte z marcipánu a gélových farieb vyrobíme mrkvičky.