Mandľové rožky/košíčky s karamelovým krémom (vegan)

veganvidya - fotkaveganvidya, 14. júla 2013

Sladkosti z našej vegánskej svadby V. - všetky sme si piekli svojpomocne. Inšpirácia - rožky/košíčky: Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! od Elišky Škvařilové Zobraziť celý popisSladkosti z našej vegánskej svadby V. - všetky sme si piekli svojpomocne. Inšpirácia - rožky/košíčky: Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! od Elišky Škvařilové a Jiřiny Borkovej; krém tu: http://fazulky.blogspot.sk/2013/02/vianocne-karamelove-kosicky.html. Možno plniť aj inými druhmi krému - čokoládovým, kávovým, vanilkovým alebo ovocným. Ospravedlňujem sa za kvalitu foto - pred a po svadbe boli fofry :-))).

25 ks
porcií
10 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
150 g
30 g
100 g
170 g
2 - 3 PL
100 g (pomlieť)
Krém:
50 g
30 ml
7 g
50 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Zmiešame všetky suroviny na rožky/košíčky a rukami vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň hodinu v chlade odpočívať. Cestom naplníme vymastené (nie múkou vysypané) formičky a pečieme asi 10 min pri 200 C alebo v závislosti od rúry. Necháme trochu vychladnúť a potom vyklopíme.

  2. 2

    Pripravíme si krém: cukor upálime na karamel. Odstavíme a pomaly vmiešame rastlinnú smotanu. Znovu krátko povaríme (2 min.). Necháme vychladnúť. Z rastlinného mlieka a škrobu uvaríme puding. Necháme ho vychladnúť. Vychladnutý puding, karamel a tuk - všetko rovnakej teploty - spolu vyšľaháme. Vychladnuté košíčky/rožky ozdobíme vrecúškom so zdobiacou špičkou. Necháme stuhnúť v chladničke - môžeme prípadne ešte dozdobiť vegánskou čokoládou.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
cat
cat
Vyzera to velmi chutne, urcite vyskusam. Chcem sa opytat, aky typ rastlinnej smotany ste pouzili?
veganvidya
@cat , pravdupovediac uz sa nepamatam, ale do sladkych jedal pouzivam kokosovu, mandlovu alebo ovsenu, v krajnom pripade ryzovu alebo sojovu. Celkovo kokosovu smotanu pouzivam najcastejsie - ci uz do sladkych alebo slanych jedal




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia