Mandľové fitness palacinky s pomarančom a horkou čokoládou

Autor receptu: katyperry31

Tak toto je vážne skvelá kombinácia! Robila som ich dnes na olovrant a môžem povedať, že zasýtili aj potešili. Tieto palacinky obsahujú zdravé tuky z mandlí, vlákninu a pomalé sacharidy z ovsených vločiek a svieže vitamíny z pomaranča ;-)

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do misky rozbijeme vajíčko, pridáme mandľovú a ovsenú múku, mlieko, štipku soli a cukru a všetko spolu zmixujeme dohladka. Konzistencia bude redšia ako klasické palacinkové cesto. Preto dáme hmotu do chladničky na takých 10-15 minút. Mandle a ovsené vločky zatiaľ trochu napučia a absorbujú tekutinu, takže keď cesto vyberiete bude hustejšie. Palacinky pripravujeme na teflónovej panvici na miernom ohni. Pred prvou palacinkou dáme na panvicu aj kvapku oleja. Cesto na panvicu rozlejte do takej hrúbky, aby sa Vám palacinky dali pekne otočiť a netrhali sa.
  2. Palacinky pripravujeme na teflónovej panvici na miernom ohni. Pred prvou palacinkou dáme na panvicu aj kvapku oleja. Cesto na panvicu rozlejte do takej hrúbky, aby sa Vám palacinky dali pekne otočiť a netrhali sa.
  3. Z tejto dávky pripravíme 4 palacinky. Sú o niečo menšie ako klasické, ale zato výdatnejšie. 1 palacinka obsahuje: 7g tuku, 6g bielkovín a 8g sacharidov. Podávame s nakrájaným pomarančom a rozpustenou horkou čokoládou - obsah kakaa min. 70% samozrejme :-) Dúfam, že sa palacinky podaria a budú chutiť.