Čokoládové bonbóny
Mandľové čili bonbóny s banánovým kefírom a pomarančom (fotorecept)
Autor receptu: skolavareniapolus
Recept od Martina Korbeliča
Postup
- Mandľové lupienky nasypeme na plech a upečieme dozlatista v rúre vyhriatej na 160 °C.
- Píniové oriešky opečieme nasucho na panvici dozlatista. Čili papričky očistíme, zbavíme jadierok a najemno posekáme.
- Horkú a mliečnu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.
- Do rozpustenej čokolády primiešame mandľové lupienky, píniové oriešky a čili.
- Z hmoty tvarujeme väčšie kopčeky na plech vystlaný papierom na pečenie. Bonbóny necháme stuhnúť.
- Babány olúpeme a rozmixujeme s acidofilným mliekom, limetkovou šťavou a medom. Pomaranče olúpeme a pripravíme z nich segmenty (kúsky zbavené aj vnútornej šupky).
- Do dezertnej misky dáme mandľové bonbóny, zalejeme banánovým kefírom, pridáme pomarančové segmenty, dozdobíme mätou alebo medovkou a zvyšnými opečenými mandľovými lupienkami.