Čokoládové bonbóny

Mandľové čili bonbóny s banánovým kefírom a pomarančom (fotorecept)

Autor receptu: skolavareniapolus

Recept od Martina Korbeliča

12
porcií

Postup

  1. Mandľové lupienky nasypeme na plech a upečieme dozlatista v rúre vyhriatej na 160 °C.
  2. Píniové oriešky opečieme nasucho na panvici dozlatista. Čili papričky očistíme, zbavíme jadierok a najemno posekáme.
  3. Horkú a mliečnu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.
  4. Do rozpustenej čokolády primiešame mandľové lupienky, píniové oriešky a čili.
  5. Z hmoty tvarujeme väčšie kopčeky na plech vystlaný papierom na pečenie. Bonbóny necháme stuhnúť.
  6. Babány olúpeme a rozmixujeme s acidofilným mliekom, limetkovou šťavou a medom. Pomaranče olúpeme a pripravíme z nich segmenty (kúsky zbavené aj vnútornej šupky).
  7. Do dezertnej misky dáme mandľové bonbóny, zalejeme banánovým kefírom, pridáme pomarančové segmenty, dozdobíme mätou alebo medovkou a zvyšnými opečenými mandľovými lupienkami.