Mandarínkový lekvár
Mandarínkovo-kivi lekvár s čokoládovým likérom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Mala som také mandarínky, ktoré mali kožu ako hroch. Ťažko sa šúpali a chuť horkastá. Pridala som k nim mäkké kivi a
pripravila lekvár.* S čokoládovým likérom som z nich vykúzlila vynikajúcu chuť.
2 poháre porcie |
40 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Mandarínky a kivi som ošúpala.
- Pokrájala na malé kocky.
- Zasypala som cukrom a nechala presladzovať 24 hodín.
- Druhý deň som tyčovým mixérom popučila ovocie a dala variť na sporák. Keď začal lekvár po 30 minútach hustnúť, pridala som k nemu vanilkový cukor a šťavu z jedného citrónu a ešte chvíľku povarila.
- Pridala som k lekváru 2 PL čokoládového likéru a už som ho ďalej nevarila.
- Urobila skúšku na tanieriku.
- A ešte horúci plnila do čistých fliaš.
- Fľaše som uzatvorila a prevrátila hore dnom na 10 minút.
- Prajem vám dobrú chuť.