Mandarínkové maslové pečivo s limetkovým krémom

Autor receptu: elixir

Maškrty ku káve.

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Všetky suché suroviny na cesto zmiešame. K mandarínkovej šťave pridáme maslo a vajce, premiešame. Potom suroviny spojíme a už ich len trpezlivo zmiesime. S cestom môžeme hneď pracovať, robí sa s ním veľmi dobre.
  2. Cesto si teda vyvaľkáme na hrúbku asi 4 mm (kto chce, môže aj hrubšie) a vykrajujeme si rôzne tvary. Prípadne naplníme do 2/3 zvolené formičky. Potom dáme piecť do predhriatej rúry. Pečieme na 180°C, kým koláčiky začnú na okrajoch chytať ľahkú žlto-hnedú farbu... okolo 10-12 minút.
  3. Limetkový krém: Do misky si dáme vajíčka, limetkovú šťavu a cukor, metličkou dobre vymiešame.
  4. Ďalej varíme vo vodnom kúpeli 15 minút za stáleho miešania metličkou. Po 15 minútach odstavíme bokom a postupne pridávame na plátky nakrájané maslo, miešame kým sa rozpustí.
  5. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Krém bude po vychladnutí hustý asi ako marmeláda a dá sa dobre naniesť na pečivo. V chladničke v uzavretej nádobe určite týždeň vydrží.
  6. Pečivo natrieme limetkovým krémom a inými dobrotami, čo sú nám po chuti a potom už len hor sa naň. :)
  7. (Ak sa pečivo pečie vykrojené, je trošku chrumkavé. Ak sa pečie vo formičke a nechá sa v nej vychladnúť, je mäkkšie.)