Mandarínkové maslové pečivo s limetkovým krémom
Autor receptu: elixir
Maškrty ku káve.
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Všetky suché suroviny na cesto zmiešame. K mandarínkovej šťave pridáme maslo a vajce, premiešame. Potom suroviny spojíme a už ich len trpezlivo zmiesime. S cestom môžeme hneď pracovať, robí sa s ním veľmi dobre.
- Cesto si teda vyvaľkáme na hrúbku asi 4 mm (kto chce, môže aj hrubšie) a vykrajujeme si rôzne tvary. Prípadne naplníme do 2/3 zvolené formičky. Potom dáme piecť do predhriatej rúry. Pečieme na 180°C, kým koláčiky začnú na okrajoch chytať ľahkú žlto-hnedú farbu... okolo 10-12 minút.
- Limetkový krém: Do misky si dáme vajíčka, limetkovú šťavu a cukor, metličkou dobre vymiešame.
- Ďalej varíme vo vodnom kúpeli 15 minút za stáleho miešania metličkou. Po 15 minútach odstavíme bokom a postupne pridávame na plátky nakrájané maslo, miešame kým sa rozpustí.
- Necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Krém bude po vychladnutí hustý asi ako marmeláda a dá sa dobre naniesť na pečivo. V chladničke v uzavretej nádobe určite týždeň vydrží.
- Pečivo natrieme limetkovým krémom a inými dobrotami, čo sú nám po chuti a potom už len hor sa naň. :)
- (Ak sa pečivo pečie vykrojené, je trošku chrumkavé. Ak sa pečie vo formičke a nechá sa v nej vychladnúť, je mäkkšie.)
|