Malinový tvaroháčik

anemarka - fotkaAnemarka, 14. augusta 2019 11:11
Ďalšie recepty »
Malinový tvaroháčikFoto: anemarka

Jemné a krehučké cesto doplnené lahodným tvarohovým krémom s kontrastom kyslejších malín. Čo viac dodať? Jedna fantázia, Odporúčam každému mlsnému jazýčku. :-)

50 min
príprava
30 min
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
3 šálky
1 šálka
2 bal.
1 bal.
3 ks
1/2 šálky
1 šálka
Plnka:
2 bal.
2 bal.
2 PL
1 ks
3 PL
podľa chuti (maliny, ríbezle, jahody, čučoriedky...)
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Cesto si pripravíme zmiešaním vajec s cukrom a vanilkovým cukrom, postupne pridávame ostatné suroviny. Teda olej, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. V prípade ak bude cesto veľmi husté, pridáme trocha mlieka. Ak by bolo príliš riedke, pridávame múku. Jednu polovicu cesta vylejeme na plech s papierom na pečenie.

  2. 2

    Pokračujeme v príprave plnky. Tvarohy a kyslé smotany si spolu zmixujeme a postupne pridávame hrubú múku, vajce a práškový cukor podľa chuti. Túto plnku redšej konzistencie vylejeme na prvú polovicu cesta. Nemusíte sa ničoho báť, plnka má byť riedka. Vôbec sa nepreleje popod cesto.

  3. 3

    Na plnku poukladáme vybrané ovocie. Ja som zvolila maliny, ktoré sa podľa mňa krásne doplňujú s tvarohom.

  4. 4

    Na plnku s ovocím vylejeme druhú polovicu cesta. Takto to dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C približne 30 minút.

  5. 5

    Koláčik je jemný, vláčny. V ústach sa vám krásne takmer rozpustí na jazyku.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist