Malinový džem

Autor receptu: thanita

Veľmi jednoduchý a rýchly ...

Postup

  1. P o t r e b u j e me: 1 kg malín, 1 kg kryštálového cukru alebo želírovacieho cukru a šťavu z jedného citróna. P o s t u p: Maliny a cukor striedavo navrstvíte do zaváracieho hrnca a prikryté nechajtme cez noc stáť.
  2. Na druhý deň pridajte do hrnca citrónovú šťavu z jedného citróna, a zmes pomaly uveďte do varu a miešajte až kým sa vám cukor celkom nerozpustí.
  3. Po rozpustení cukru zvýšte teplotu a na prudkom ohni varte 20-25 minút. Počas varenia je dobré stále miešať , aby sa džem nelepil.
  4. Polovicu alebo aj 2/3 džemu prelisujte cez sito a všetko nechajte ešte 5 minút bublať na malom plameni. Po odstavení nechajte džem zopár minút odstáť, a potom ho môžete naložiť do vysterilizovaných pohárov a uzavrieť.