Malinovo-ríbezľový koláčik

Autor receptu: zabiatko66

Keďže na Liptove pomaly všetko dozrieva rozhodla som sa upiecť koláčik a použila som naň ríbezle a malinky, ktoré nám dozreli na záhradke. Len škoda, že som ho neodfotila. Bol taký fajnový, že sa ihneď spapal.

50 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Hladkú múku, práškový cukor, prášok do pečiva, vanilínový cukor, vajce mlieko a heru, všetko spolu zmiešame na tablici a vypracujeme vláčne cesto. Plech si pomastíme zvyškom hery a pomúčeme. Ja dávam papier na pečienie. Potom cesto rozvaľkáme a prenesieme na plech. Poukladáme maliny a červené ríbezle, ktoré sme pred tým umyli a nechali stiecť. Dáme trošku zapiecť asi tak 10 min.
  2. Medzitým si pripravíme posýpku. Čiže, hrubú múku, práškový cukor, heru a 1 vanilínový cukor spolu zmiešame rukami až kým sa nám nevytvoria hrudky.
  3. Potom si pozrieme koláčik a keď vidíme, že sa nám trošku zdivhol, tak ho vyberieme navrh dáme poskýpku a dáme ho dopiecť. Pečieme dovtedy kým sa nám posýpka pekne nepripečie do zlatista. Koláčik podávame ku kávičke. Dobrú chuť, môžu ho papať aj diapetici lebo je kyselkavý.