Malinová torta (fotorecept)

Malinovo-maková torta (fotorecept)

Autor receptu: nikola166

Túto dobrotu som prvýkrát ochutnala v jednej rakúskej reštaurácii a keďže ma tá chuť ihneď očarila, rozhodla som sa tortičku upiecť aj doma.

12
porcií
40 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Bielky vysľaháme na tuhý sneh.
  2. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli do peny. Postupne pridáme žĺtky, mletý mak, orechy, citrónovú kôru a nakoniec tuhý sneh z bielkov.
  3. Vzniknuté cesto je trochu tuhšie. Cestom naplníme tortovú formu (priemer 22 cm) a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme cca 40 minút pri 180 °C.
  4. Na prípravu krému si najprv vyšľaháme šľahačku, postupne pridáme tvaroh, kyslú smotanu, cukor, citrónovú šťavu a kôru.
  5. Plátky želatíny necháme napučať v studenej vode. Po napučaní zlejeme vodu, vložíme do mikrovlnky na 20 sekúnd. K rozpustenej želatíne pridáme 2 PL hotového krému, zamiešame k zvyšku krému a ešte raz dobre premiešame. Tvarohovú náplň rovnomerne nanesieme na korpus a uhladíme. Na 2 - 3 hodiny uložíme do chladničky.
  6. Na prípravu polevy rozmixujeme maliny s cukrom. Ak použijete mrazené maliny, nechajte ich prejsť varom až potom vložte do mixéra a rozmixujte. Červenú tortovú želatínu pripravíme podľa návodu, premiešame s malinovým pretlakom. Nanesieme na náplň a uhladíme. Na stuhnutie uložíme do chladničky na 2 - 3 hodiny.
  7. Môžte použiť aj jahody alebo maliny s jahodami. Ja by som vyskúšala aj s višňami.
  8. Po stuhnutí ľubovoľne ozdobíme a nakrájame.
  9. V reze :)