Malinové muffiny - cupcakes

Autor receptu: smajliicka

Rozhodla som sa skúšať rôzne druhy v zahraničí tak obľúbených "cupcakes" . Proste ide o rôzne zdobené mafinky :) . Teraz vám ponúkam recept na čokoládovo malinové.

24
porcií
20 minút
príprava
10 minút
na 175 °C

Postup

  1. Cesto: (24 veľkých mufiniek, tých mini vám vyjde viac samozrejme)
    1. rúru predhrejeme na 175°C
    2. zmiešame v jednej mise všetky sypké ingrediencie dohromady
    3. v ďalšej rozmixujeme vajíčka, acidko, kávu alebo vodu, olej a esenciu (ak sme dávali cukor vanilkový tak tento krok sme spravili predtým)
    4. tekutú zmes prilievame do sypkej a mixujeme až kým hmota neni jednotná a hladká
    5. Pripravíme si plech na muffiny, vystelieme košíčkami na pečenie a plníme tak do polovice, možno o trošku viac, netreba to však prehnať lebo sa nám cesto bude prechádzať po vrchu pekáča potom :) . Radšej menej a pôjdu pekne do hora a vytvoria ukážkový kopulovitý tvar ;)
    6. šup s nimi do rozohriatej rúry, pečeieme asi 10 min., odsledujte si to, každá rúra pečie inak
    na obrázku sú už naplnené a s vykrojeným stredom (použila som na to originál vykrajovač, ale môžete kľudne nožíkom urobiť do nich jamku)
  2. Malinová plnka do mufin + do krému:
    Maliny som dala na panvicu a zaliala asi 50 ml vody, môžte pridať trochu cukru a citr. šťavu. Zmes miešajte a maliny rozpučte lyžicou, varte až pokým zmes trochu nezhustne. Kto nemáte radi tie zrniečka alebo nechcete, aby boli vidno vo vrchnom kréme, teraz zmes môžete prepasírovať cez sitko. Nakoniec pridajte asi 1 ČL kukuričného škrobu (gustin) rozmiešaného vo vode a ešte trochu povarte kým sa vyparí tá škrobová chuť. Toto vychladnuté pyré môžeme potom primiešať do krému a plniť ním mafinky.
  3. Vrchný krém:
    Zmäknuté maslo izb.teploty rozšlaháme s cukrom. Keď sa pekne našľahá a trochu zväčší objem, postupne na 1. stupni prišlahávame syr. Už aj takto je "frosting" - vrchný krém chutný a jedlý ale tentokrát som pridala ešte malinové pyré, ktoré som pripravila v predch. kroku. Môžeme pridať aj farbivo potravinárske. Nakoniec už len krém vložíme do cukrárskeho vrecka so širšou špičkou a zdobíme. Čokoládové ozdoby som si pripravila vopred z roztopenej horkej čokolády, ktorú som tiež dala do cukrárskeho vrecka s tenkou špičkou a kreslila rôzne tvary na papier na pečenie. Potom ich stačí už len nechať stuhnúť a voilááá :)
  4. toto je ten vykrajovač, ja som ho objednávala za pár eur zo zahraničia... možno dostanete aj na SR v nejakom cukrárskom obchode