Malinová torta

Malinová cheesecake torta

Autor receptu: majcita

Milujeme cheesecake, ale chcelo to zmenu a to bez keksíkov ale s pečeným piškótovým korpusom.

12
porcií
120 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. 1. deň/večer si pripravíme malinový cheesecake: Vyšľaháme 400 g tvarohu s 3 PL práškového cukru, 1 PL Gustinu a 6 PL prepasírovaného malinového pyré (rozvaríme 300 g malín s 1 PL Gustinu, rozmixujeme a prepasírujeme). Do zmesi všľaháme vajíčko. Cheesecake plnku nalejeme do formy (priemer 20 cm) vystlanej papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na dne s plechom s vodou 45 minút na 160 °C teplovzdušne. Cheesecake je upečený, keď je v strede trasľavý, necháme ho vychladnúť v rúre a na noc dáme do chladničky.
  2. Krém z horkej čokolády: 250 ml smotany na šľahanie zohrejeme na sporáku (nesmie vrieť), odstavíme z tepla, pridáme 300 g nalámanej horkej čokolády, počkáme 2 minúty a premiešame, aby sa čokoláda rozpustila. Dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyšľaháme spolu s 250 g mascarpone.
  3. Krém z bielej čokolády: 250 ml smotany na šľahanie zohrejeme na sporáku (nesmie vrieť), odstavíme z tepla, pridáme 300 g nalámanej bielej čokolády, počkáme 2 minúty a premiešame, aby sa čokoláda rozpustila. Dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyšľaháme spolu s 250 g mascarpone.
  4. Korpus: 5 bielkov vyšľaháme a pridáme postupne 5 PL trstinového cukru vyšľaháme, znížime rýchlosť a postupne po jednom všľaháme 5 žĺtkov a 0,5 dl oleja (použila som bodliakový od Nahrin). Postupne stierkou vmiešame preosiate - 4 PL hladkej múky a 1 PL prírodného kakaa a 1 kypriaci prášok. Cesto vylejeme do formy (priemer 26 cm) vystlanej papierom na pečenie, pobúchame aby vyšli bublinky vzduchu a pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút na 180 °C teplovzdušne.
  5. Malinová ganache z bielej čokolády: Nalámeme si 100 g bielej čokolády a pridáme 3 PL vlažného malinového pyré. Formu (priemer 20 cm) vystelieme fóliou a nalejeme ganache do formy, odložíme do chladničky.
  6. 2. deň/ráno zostavíme tortu: Korpus prerežeme na 2 časti, spodný natrieme malinovým džemom s 1 ČL rumu. Nanesieme tenkú vrstvu bieleho krému, na to položíme malinový cheesecake, okolo neho nanesieme vreckom biely krém (vyšpárujeme až po kraj). Na malinový cheesecake nanesieme tmavý krém, na to uložíme ganache (v chladne nám stuhla a z fólie sa ľahko odlepí). Na ganache nanesieme tmavý krém a na to položíme druhú polovicu korpusu. Po bokoch nanesieme tmavý krém na vrch biely krém, ozdobíme podľa predstáv, ja som použila chrumkavé ovocie od mixit a ruby čokoládu. Možno trochu zložitejší recept, ale ak radi experimentujete odporúčam toto malinovo-čokoládové nebo. Poteším sa like na stránke https://www.facebook.com/CheesecakepodlaMary/ Recept trochu upravený od mojej ponuky na stránke.