Malé tortičky plnené šľahačkou a ovocím (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Vnučka už v strede týždňa chcela piecť koláč. Pustili sme sa do neho až v nedeľu. Najprv chcela krtkovu tortu. Nemala som doma potrebné suroviny, tak sme trochu improvizovali:-)

20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Než sme s vnučkou začali piecť, rúru som nastavila na 180°C. Sypké suroviny som zmiešala v jednej miske. V druhej som prešľahala vajíčka, vlažné mlieko a olej. Napokon som všetko zmiešala spolu. Plech s rozmermi 20 x 33 cm som vystlala papierom. Cesto som vyliala do plechu, urovnala stierkou. Vložila som plech do vyhriatej rúry. Koláč som piekla 20 minút.
  2. Vnučka sa ho už nemohla dočkať. Ochutnávala cesto:-)
  3. Upečený korpus som nechala vychladnúť.
  4. Guľatou formičkou som z cesta vyrezala malé tortičky. Druhou menšou stranou som si naznačila kruh na vyrezanej tortičke.
  5. Malou lyžičkou som vybrala stred koláča. V chladničke som mala zvyšok čokolády, ktorý mi zostal z iného pečenia. Roztopila som čokoládu a natrela som vnútro tortičiek.
  6. Vyšľahala som šľahačku so Smetafixom a jedným vanilkovým cukrom.
  7. Kým sa upečený koláč chladil, išli sme do záhrady pre drobné ovocie. Z misky, ktorú sme obrali zostalo len toto:-) Kým sme došli domov, vnučka ochutnávala ovocie:-) Nechcela veriť, že teraz ešte kvitnú jahody.
  8. Do každej tortičky som dala za 1 čl kopcom šľahačku. Na to nakrájané jahody, goji, černice, maliny.Na vrch išla ešte šľahačka.
  9. Na ovocie sme dali znovu šľahačku. Terezka poliala zvyškom čokolády vybrané kolieska a ozdobila ich polkami jahôd.Potom sme ich priložili na koláč.
  10. Toto je výsledný koláč. Vnučka bola spokojná, hoci to nebola krtkova torta:-)
  11. Ešte jeden pohľad na hotové tortičky.