Malé kokosové bábovky plnené citrónovým maslom (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Tieto kolaciky sa stali oblubenymi kolacikami mojho syna. Peciem mu ich na sviatky, alebo rodinne oslavy. Kyslaste citronove maslo velmi chutne ladi so sladkou kokosovou chutou cesta.

18ks
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Postup

  1. Formu na male babovky som vymastila maslom a vysypala kokosovou muckou.
  2. Do vyslahanych bielkov som postupne zaslahala cukor. Muku som premiesala s kokosovou muckou a potom som ju pomaly varechou zamiesala do bielkou.
  3. Cesto som si dala do vrecka na zdobenie a tak som ho nastriekala do formy.
  4. Do formy sa mi zmestila polovicka cesta. Druhu polovicu som nastriekala na papier na pecenie. Cesto som piekla vo vyhriatej rure 160C 20 minut.
  5. Upecene babovky som ulozila na mriezku a nechala vychladnut. Aby mi plnka nevytiekla do stredu babovky som dala kusok z upeceneho venceka. Vybrala som ten najnepodarenejsi.
  6. Citronove maslo-Lemon curd. Do kastrola som si dala zltky, cukor a citronovu stavu. Za staleho miesania na miernom ohni som z toho uvarila hustu kasu.
  7. Uvarenu kasu som odlozila na bok zo sporaka a postupne po kuskoch som do nej zamiesala maslo. Z tohoto pripraveneho mnozstva som pouzila polovicu. Druhu polovicu som dala do pohara do chladnicky. Citronove maslo vydrzi v chladnicke 2-3 tyzdne.
  8. Citronove maslo som nastriekala na spodnu cast venceka
  9. a na vrch som polozila druhy kusok.
  10. Babovky som najprv posypala praskovym cukrom a potom som do stredu vlozila citronove maslo.