Malé kokosové bábovky plnené citrónovým maslom fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 4. apríla 2012

Tieto kolaciky sa stali oblubenymi kolacikami mojho syna. Peciem mu ich na sviatky, alebo rodinne oslavy. Kyslaste citronove maslo velmi chutne ladi so Zobraziť celý popisTieto kolaciky sa stali oblubenymi kolacikami mojho syna. Peciem mu ich na sviatky, alebo rodinne oslavy. Kyslaste citronove maslo velmi chutne ladi so sladkou kokosovou chutou cesta.

18ks
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

7 ks
300 g
100 g
100 g
citronove maslo:
7 ks
150 ml
180 g
120 g




Postup

  1. 1

    Formu na male babovky som vymastila maslom a vysypala kokosovou muckou.

    Malé kokosové bábovky plnené citrónovým maslom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do vyslahanych bielkov som postupne zaslahala cukor. Muku som premiesala s kokosovou muckou a potom som ju pomaly varechou zamiesala do bielkou.

    Malé kokosové bábovky plnené citrónovým maslom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto som si dala do vrecka na zdobenie a tak som ho nastriekala do formy.

    Malé kokosové bábovky plnené citrónovým maslom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do formy sa mi zmestila polovicka cesta. Druhu polovicu som nastriekala na papier na pecenie. Cesto som piekla vo vyhriatej rure 160C 20 minut.

    Malé kokosové bábovky plnené citrónovým maslom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upecene babovky som ulozila na mriezku a nechala vychladnut. Aby mi plnka nevytiekla do stredu babovky som dala kusok z upeceneho venceka. Vybrala som ten najnepodarenejsi.

    Malé kokosové bábovky plnené citrónovým maslom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Citronove maslo-Lemon curd. Do kastrola som si dala zltky, cukor a citronovu stavu. Za staleho miesania na miernom ohni som z toho uvarila hustu kasu.

    Malé kokosové bábovky plnené citrónovým maslom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Uvarenu kasu som odlozila na bok zo sporaka a postupne po kuskoch som do nej zamiesala maslo. Z tohoto pripraveneho mnozstva som pouzila polovicu. Druhu polovicu som dala do pohara do chladnicky. Citronove maslo vydrzi v chladnicke 2-3 tyzdne.

    Malé kokosové bábovky plnené citrónovým maslom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Citronove maslo som nastriekala na spodnu cast venceka

    Malé kokosové bábovky plnené citrónovým maslom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a na vrch som polozila druhy kusok.

    Malé kokosové bábovky plnené citrónovým maslom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Babovky som najprv posypala praskovym cukrom a potom som do stredu vlozila citronove maslo.

    Malé kokosové bábovky plnené citrónovým maslom (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

evusik
No tak to je krása :-) aj ja mám takú bábovkovú formu, takže už aj pečiem.....
kristina47
konečne mám recept na bábovičky,lebo takýto plech mám už rok a nič,takže ide sa na to.
marijanka712
@palokuchki opäť si zabodovala je fakt krásne pečivko , ja nemám tu formu rozmýšlala som som že tak ako si ty striekala na papier tie venčeky podla mna by to išlo aj dvojvrstvovo a tým by nahradilo chýbajúcu formu .... velm dobrý aj ten krém vypadá taký svieži...
helca103
krásne sa Ti vydarili a celkom ma to zaujalo asi ich vyskúšam nemám síce formu na bábovky ale skúsim nastriekať na papier ako si to urobila s druhou polovicou.
nela88
na Tvoje recepty sa teším, sú nápadité a stoja za vyskúšanie, krásne veľkonočné sviatky prajem
cica2
tie sú nádherné a určite aj chuťovo výborné...kk :-))
tothka
Nádherné bábovečky, plech mám tiež, iba som naň dosť zanevrela, pretože sa mi naň vždy prilepilo cesto, ale kokosom som ich ešte nevysýpala, takže možno sa mi vydaria, vyskúšam už len pre to citrónové maslo, to chutí znamenite, ďakujem.
turistka
@palokuchki- drobné cukrovinky vždy pekne ukážu na tácke, privítala som najmä, že sú z bielkov, dosiaľ som robila bielkové sucháre a tak
niekedy skúsim pripraviť, ale najskôr mi treba kúpiť formu, tú nemám.

A chcem nakoniec popriať všetkým, aby ste si v zdraví užili Veľkonočné sviatky, a aby všetky dobroty, ktoré pripravujete nevyšli nazmar- prajem zo srdca Vaša turistka.
babav
Krasne su! Kokos s citronom spolu velmi pasuju ... svieza chut;-)
palokuchki
Vsetkym vam dakujem za vase mile komentare. Som velmi rada, ze sa vam recept paci a ze som niekoho inspirovala k peceniu k Velkej noci. Ti co nemaju formu, mozu z cesta urobit venceky. Aj tak to bolo dobre. @nela88 , @turistka. dakujem. Vsetkych vas srdecne pozdravujem a prajem vam prijemne a spokojne prezitie velkonocnych sviatkov.
adkas
tak tomuto hovorim supris-receptus:))) Taketo receptiky milujem. Nenarocne na pripravu, dobre to vyzera a podla ingrediencii som presvedcena, ze aj dobre chutna. Ukladam do KK. Aj tebe a tvojej rodinke krasne vekonocne sviatky do dalekej Australie.
babidka
Jeeej , zasa vyuzijem formu na babovicky :-) Obcas v nej experimentujem s roznymi cestami lebo sa mi babovicky pacia a teraz sa zasa mozem "pohrajkat" ako vravi moj drahy .-)))) ta citronova plnka je neskutocne dobra !!!
janger
Danka, @palokuchki , velmi pekne. Nemam taku formu na minibabovky, ale aj venceky su pekne...Aj vam vsetkym stastne velkonocne sviatky.
marienka44
@Palokuchki ,su uzasne. V bode 4 si cesto nastriekala. Chcem sa opytat, cim si cesto striekala ? Babovecky sa s cit. kremom spolu piekli? Ukladam do KK. Prajem vsetkym pozehnane velkonocne sviatky a vela vody od kupacov. :-)
evanaaa
Danka, už aj si to ukladám a nepotrebujem ani formu, stačia mi nastriekať venčeky.
A prepáč, ak odpoviem za teba: @marien , asi si nepozorne čítala, lebo odpovede na tvoje otázky máš priamo v postupe a ako skúsená gazdinka by si na ne aj sama prišla ( že sa strieka ozdob. vrecúškom a pod., a že sa maslový krém nedá piecť).
sneica
kraaasne....formu na babovecky sice nemam ale tie venceky skusim...kk :)
vavan
mňamkové bábovky podľa môjho gusta a s tými venčekami supernápad
slavka2012
Lemon curd som robila v sobotu podla tohto tvojho receptu (uz tykam:-)), chutil vyborne, akurat na druhy den to, co zostalo (trosku) prilis zhustlo. Asi som ho pridlho miesala nad parou. Nevadi, nabuduce uz budem vediet :-). Vdaka.
vierutt
Jééééj, aké utešenéééé! A vyzerajú lahodné.
brisid
cokolvek kokosove milujem :) mne ale vysli uuuuplne inak :(
cesminaz
Mnam krasne! Urcite su superchutne mila @palokuchki :-) Formu sice nemam,ale planujem kupit.No a raz tvoje babovecky istotne vyskusam :-)
evanaaa
Veru krásne, chutné! Teraz len vidím, že som tu "kibicovala" a radila, ale k receptu som sa zabudla vyjadriť, prepáč, Danielka, ty sem dávaš dobré a neokukané recepty, samé dobroty. Páči sa mi aj ten osviežujúcokyslastý krém. Ukladám si do KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia