Kuracie fašírky

Malé chutné fašírky podľa Very Wisterovej (videorecept)

Autor receptu: sons

Moderátorka Vera Wisterová sa s nami podelila o svoj obľúbený recept na chutné fašírky.

20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Bataty očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Polejeme olejom, osolíme, prípadne dochutíme čiernym mletým korením a dáme piecť do rúry na približne 20 minút.
  2. Ryžu uvaríme vo vode ochutenej soľou a vegetou, pridáme aj trochu olivového oleja.
  3. Pomleté kuracie mäso osolíme, pridáme mleté čierne korenie, vajíčko a cesnak, premiešame. Nakoniec primiešame uvarenú ryžu.
  4. Z pripravenej zmesi vytvarujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a vypražíme v horúcom oleji.
  5. Na masle opražíme hrášok, osolíme. Podávame spolu s upečenými batatmi ako prílohu k fašírkam.