Jablkové koláče
Jablkové koláče

Mäkučké jablkové koláče z cesta z chladničky fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 25. apríla 2021
Mäkučké jablkové koláče z cesta z chladničky (fotorecept)
Foto: cesminaz

Ľahučké, mäkké kysnuté koláče so šťavnatou jablkovou plnkou. Na tieto skvelé koláče si môžete zamiesiť už vopred a až na druhý deň piecť. Zobraziť celý popisĽahučké, mäkké kysnuté koláče so šťavnatou jablkovou plnkou. Na tieto skvelé koláče si môžete zamiesiť už vopred a až na druhý deň piecť. Takýmto spôsobom sa vám aj práca s nimi vlastne rozdelí a tak trocha uľahčí :-)  Naozaj fantastický výsledok bez väčšej námahy.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2021/04/makkucke-jablkove-kolace-z-cesta-z.html?m=1

8 ks
porcií
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
100 g
1 dl
1 dl
2 dl
1 ks
1 bal.
1 KL
21 g čerstvé
Plnka:
4 ks
1 PL (v prášku)
1/2 KL
3 PL
1 bal.
Na potretie:
1 ks
1 KL




Postup

  1. 1

    V jednej miske si najprv lyžicou premiešame múku, cukor a soľ. Pridáme olej, bielok, jogurt a v mlieku napučané droždie. Vypracujeme jemné, polomäkké cesto, ktoré sa oddeľuje od misky. Posypeme ho trochou múky a krátko vymiesime do tvaru bochníka. Poprášime vrch múkou a misku vložíme do veľkého igelitového vrecka. Vrecko uzavrieme a cesto dáme do chladničky na 1 noc.

    Mäkučké jablkové koláče z cesta z chladničky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto na druhý deň vyberieme z chladničky a necháme 1 hodinu postáť pri izbovej teplote

    Mäkučké jablkové koláče z cesta z chladničky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po 1 hodine cesto rozdelíme na 8 častí a každý kúsok ešte raz krátko premiesime do bochníčka. Bochníčky zakryjeme utierkou a necháme takto na doske 30 minút zasa oddychovať.

    Mäkučké jablkové koláče z cesta z chladničky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým si pripravíme plnku. Zo 4 väčšie jablká očistíme, 3 pokrájame na drobné kocky a 1 na hrubo postrúhame. Pridáme pudingový prášok 1 kopcovitejšiu PL a škoricu. Kryštálový a vanilkový cukor tam zamiešajte len tesne pred plnením, aby jablká nepustili od cukru už dopredu kopu šťavy. Pri pečení tá šťava už nevytečie, lebo pudingový prášok ju zachytí :-)

    Mäkučké jablkové koláče z cesta z chladničky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po pol hodinke bochníčky vyvaľkáme a rozdelíme do nich rovnomerne plnku. Uzavrieme podľa obrázku a uzavretou stranou otočíme nadol.

    Mäkučké jablkové koláče z cesta z chladničky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Koláče poukladáme na plech s papierom a potrieme im vrch žĺtkom, ktoré sme zmiešali s jogurtom. Napokon do cesta na vrchu koláčov nožnicami 2x zastrihneme. Ten strih nie je len pre krásu, ale aj na to, aby koláče počas pečenia nepraskli hore-dole a aby plnka nevytiekla.

    Mäkučké jablkové koláče z cesta z chladničky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Plech vložíme do studenej rúry a až potom ju zapneme na 180 °C. Pečieme cca 25-30 minút, vždy záleží od rúry, treba si to sledovať. Koláče majú byť pekne do červenkava upečené. Tú červenkavú farbu dostanú od natretého žĺtka :-)

    Mäkučké jablkové koláče z cesta z chladničky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Koláčiky sú fantastické! Voňavé, ľahučké a mäkké ako vata ;-P Plnka výborná a šťavnatá. Neváhajte tieto koláče vyskúšať. Prajem dobrú chuť !

    Mäkučké jablkové koláče z cesta z chladničky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com alebo na Youtube

Diskusia k receptu

haji
Velmi pěkný receptík a ještě hezčí postup, krásná fota, papučky k zulíbání a nakousnutí! Děkuji za další tvůj receptík, milá Cesmínko, jako vždy perfektní. Hodilo by se mi ke kafíčku zakousnout takovou dobrotu. Krásnou neděli a díky za sdílení! Jsi šikulka!
motyka
@cesminaz - ty si neuveriteľná studnica nápadov. Moja " kráľovná" hlavne kysnutých koláčov borekov. A toto je ďalší aj veľmi praktický recept, hlavne pre zamestnané ženičky. Krásne a chutné určite ako vźdy . Si neskutočne vynaliezavá, šikovná a obetavá. Nech máš takú vitalitu a silu do 100 - vky. Hlavne zdravíčko ......
lilyre
Obdivujem ŤA aj Tvoje recepty, si úžasná kuchárka. Piekla som a varila podľa viacerých Tvojich receptov a rodina bola spokojná ( ja tiež). Nie som z tých, čo sa delia s receptami, pretože nemám žiadne výnimočné, ale sledujem skoro všetky príspevky a skúšam ...
Chcela by som popriať všetkým, ktorí pridávajú príspevky aj tým, ktorí ich len čítajú a skúšajú ( ako ja ) , veľa zdravia v tomto " besnom " období a ďakujem ...
olinecka
To muselo byť vône v kuchyni recept sa mi páči, ako každé Tvoje, pečenie. *****
cesminaz
@motyka (26.4.2021 14:04)

Dakujem krásne za tvoj velmi milý komentík :-) čítala som ho s velkým úsmevom. Som velmi rada, že sa ti aj tieto koláče páčia. Prajem aj ja tebe a rodinke vela zdravia :-)
cesminaz
@lilyre (27.4.2021 13:49)

Dakujem krásne za prianie a tiež som velmi rada, že sa ti moje recepty páčia a najmä že aj chutia :-) Dúfam, že si aj v budúcnosti u mňa nájdeš vždy taký recept čo ťa zaujme :-) Prajem pekný večer a vela zdravia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia