Makrónky

Makrónky bez mandľovej múky (videorecept)

Autor receptu: laylastastykitchen

25-30
porcií
60 minút
príprava
10-12 minút
na 150 °C

Postup

  1. Do bielkov pridáme kryštálový a vanilkový cukor. Bielky musia byť izbovej teploty. Začneme šľahat, šľaháme pár minút. Potom môžeme pridať potravinársku farbu. Šľaháme ďalej, až kým sa nevytvorí hustá pena.
  2. Múku a práškový cukor preosejeme a pridáme k vyšľahaným bielkom. Zľahka vmiešame varechou alebo lopatkou. Zo začiatku sa toto cesto bude zdať suché, len ho treba pomaly miešať až kým nevznikne hladké cesto. Toto cesto musí byť dobre premiešané, ale musíme dávať pozor, aby sme ho nepremiešali veľmi. Cesto je hotové, keď už nie je suché, ale ani veľmi tekuté. Počas miešania vždy skontrolujeme hustotu. Je dôležité cesto poriadne vymiešať ale nepremiešať. Ak cesto nevymiešame poriadne alebo ho veľmi premiešame, tak z toho nebudú makrónky. Budú praskať na povrchu.
  3. Cesto vytláčame na plech vystlaný papierom na pečenie. Plech trochu obúchame, aby sme cesto zbavili všetkých bubliniek, ktoré sa v ňom mohli vytvoriť počas miešania.
  4. Makrónky pred pečením necháme zaschnúť na vzduchu približne 30 minút. Doba sušenia môže byt rôzna, záleží to od počasia a teploty akú máte vnútri. V lete makrónky budú schnúť dlhšie, v zime kratšie. Treba si to sledovať. Zistíme to keď sa prstom dotkneme povrchu makróniek. Ak sú suché a nie sú lepkavé, tak potom už môžu ísť do vyhriatej rúry na 150 °C približne na 10-12 minút.
  5. Je dôležité nechať makrónky vysušiť pred pečením. Toto pomôže k tomu, aby sa vytvoril pekný spodok makróniek počas pečenia. Ak makrónky nevysušíme pred pečením, tak spodok sa nikdy nevytvorí a makrónky z toho nebudú.
  6. Na plnku som si pripravila čokoládu a šľahačkovú smotanu, ktorú som si roztopila v mikrovlnke. Dobre som premiešala a dala som do chladničky stuhnúť približne na 30-40 minút.
  7. Budem rada, ak navštívite aj môj YouTube kanal kde nájdete vela dalsich zaujimavych receptov. Dobru chut! :-)