Makrela na červenom víne a brusniciach

sahrai - fotkasahrai, 26. apríla 2012
Makrela na červenom víne a brusniciach
Foto: sahrai

Receptík som sama vymýšľala počas varenia a vďaka veľkému úspechu na Vianoce som ho zopakovala aj na Veľkú noc :) Rybička je šťavnatá a Zobraziť celý popisReceptík som sama vymýšľala počas varenia a vďaka veľkému úspechu na Vianoce som ho zopakovala aj na Veľkú noc :) Rybička je šťavnatá a rozplýva sa na jazyku...

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
2 dl
4 lyžice
1 ks väčšia
2 dl
4 vetvičky
2 lyžice
1 lyžica
3 strúčiky
1 dl




Postup

  1. 1

    Rybky si dobre umyjeme (aj z vnútra), necháme trochu odkvapkať. Rúru si rozohrejeme na 200 stupňov. Nakrájame si cibuľu na kolieska (alebo pol kolieska) a vyplníme ňou vnútro ryby, vložíme do každej lyžicu brusníc a vetvičku rozmarínu (dodá rybe krásnu vôňu a pohltí rybí pach). V miske si rozmiešame olivový olej, červené víno, pretlačený cesnak, korenie na ryby, horčicu, brusnicový džús, soľ a korenie.

  2. 2

    Ryby položíme na vymastený pekáč (alebo plech s vyššími okrajmi) bruškom hore a pooblievame marinádou (mala by byť aj vnútri rýb) a necháme postáť asi 30min. Potom ich položíme na bok a ešte raz pokvapkáme marinádou.

  3. 3

    Dáme piecť do vyhriatej rúry. Rybky sledujeme, ale piecť by sa mali tak 40min. Po 25min. ryby otočíme a ešte raz polejeme marinádou. Kto má rád chrumkavejšie zvýši posledných 5min. na 220 stupňov. Ja som to podávala s pečenými zemiakmi a grilovanou zeleninou (farebná paprika, cuketa, šampiňóny, baklažán - potreté provensálskymi bylinkami a olivovým olejom - zapečené v rúre 20min.) Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

tykadielko
veru...parádička,určite si spravíme makrelky na víne a brusniciach :-)))))
jarik
Výborný recept, ryby a šťava majú vynikajúcu chuť. Piekol som ich 40 minút pri 200 stupňoch - nabudúce pridám ešte 5 - 7 minút, prípadne zvýšim na záver teplotu. A dobre padol aj zvyšok cibule, ktorá sa mi už nezmestila do ryby - upiekla sa v šťave. Ďakujem za skvelý recept!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia