Makový krémeš fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 1. decembra 2019
Makový krémeš (fotorecept)
Foto: Olinecka

Takýto zákusok bude potešením na blížiace sa sviatky.

50 minút
príprava
20-25 minút
na 180  °C

Suroviny

Makové cesto:
6 ks
150 g
150 g
0,5 dcl
0,5 dcl (teplá, nie horúca)
150 g mletý
3/4 bal.
Cesto 2:
400-500 g (rozmrazené)
Plnka:
600 ml
3 PL
1 PL (alebo Zlatý klas)
4 PL
3 ks
2 ks
300 g (alebo maslo)
Na posypanie koláča:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na cesto.

    Makový krémeš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Žĺtky s cukrom vymiešame do penista, postupne pridávame striedavo vodu, olej. Múku zmiešame s práškom do pečiva a mletým makom a zmes pridáme po častiach do cesta.

    Makový krémeš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Bielky vyšľaháme do tuha a varechou vmiešame do cesta.

    Makový krémeš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto rovnomerne rozotrieme. Rúru predhrejeme na 180 stupňov, pečieme 20 - 25 minút. Lístkové cesto rozvaľkáme a upečieme z neho 2 korpusy.

    Makový krémeš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Suroviny na plnku.

    Makový krémeš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V mlieku s cukrom z múky a Gustinu, uvaríme hustý krém, ktorý zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame dohladka a postupne po častiach spojíme s plnkou.

    Makový krémeš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Polovicu plnky rozotrieme na jeden plát lístkového cesta. Na krém položíme makový plát a potrieme zbytkom plnky. Položíme druhý korpus lístkového cesta, zľahka pritlačíme a dáme do chladničky stuhnúť. Hotový krémeš pokrájame na väčšie kocky a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť všetkým.

    Makový krémeš (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: