Hruškový koláč

Makový koláč s tvarohom a hruškami

Autor receptu: vlastadorisa

Piekli sme koláč z makovej múky. Koláčik sa vydaril.

3
porcie
15 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misky vložíme pokrájaný banán, vaječné žĺtky, erytritol, postrúhané jablko, makovú múku a všetko rozmixujeme ponorným mixérom.
  2. Z bielkov vyšľaháme sneh a primiešame do cesta. Cesto vložíme do vymazanej okrúhlej formy (priemer cca 20 cm).
  3. Tvaroh zmiešame so sladidlom. Tvarohovú zmes nanesieme na cesto. Vrch ozdobíme plátkami hrušky.
  4. Posypeme troškou škorice. Pečieme v predhriatej rúre na 170 stupňov cca 35 minút. Dobrú chuť!