Ovocný koláč

Makový koláč s ovocím a kyslou smotanou (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Jednoduchá príprava, svieža chuť, s ovocím, pečenie na malom plechu.

30 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Vymiešala som mixérom riadne vajíčka s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pridávala som postupne olej, jogurt, mletý mak a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto som vyliala na malý plech rozmerov 26x26x5 cm. Navrch som nasypala čučoriedky, maliny, ríbezle, černice.
  2. Piekla som vo vyhriatej rúre na 175 stupňoch 30 minút. Na horúci upečený koláč som natrela kyslú smotanu vymiešanú s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Koláč som nechala vychladnúť a smotanovú vrstvu stuhnúť.