Pripravila som najprv makové korpusy. Do misy som dala vajcia, práškový cukor a vodu. Vyšľahala so všetko do peny.
Zmiešala som múku, prášok do pečiva, sódu a celý mak a preosievala som do cesta po malých dávkach a zamiešala do cesta.
Plech som vystlala papierom na pečenie, vyliala som cesto a upravila. Rúru som nechala vyhriať na 180 st. a piekli sa 10 min.
Všetky upečené korpusy som chladila na mriežke.
Pokiaľ sa piekol prvý korpus pripravila som si cesto aj na ďalší. Na biely korpus som vymiešala vajcia s cukrom do peny. Zmiešala som múku, prášok do pečiva a sódu a preosiala som po malých dávkach k vajcovému základu. Cesto som vyliala na plech a aj biele korpusy sa piekli 10 min.
Pokiaľ sa korpusy chladili pripravila som si krém. Do misy som dala tvaroh jeden aj druhý a mascarpone.
Pridala som citrónovú kôru a práškový cukor. Všetko som spolu zmiešala mixérom. Pripravila som želatínu za studena a v malých dávkach som do nej zamiešavala tvarohový krém. Napokon som pridala vanilkovú príchuť.
Tvarohový krém som rozdelila na 3 rovnaké časti a uložila do chladničky stuhnúť.
Prvý makový korpus som uložila na podnos, natrela som ho horúcim paradajkovým lekvárom.
Na lekvár som natrela tretinu krému.
Položila som druhý biely korpus a natrela horúcim lekvárom. Natrela som na lekvár druhú tretinu krému. A zakryla som ho druhým bielym korpusom. Korpus som natrela horúcim lekvárom a natrela treťou tretinou krému.
Napokon som zakryla makovým korpusom. Položila som na vrch papier na pečenie, na to dosku na krájanie a 3 kg múky. Takto zostavený koláč som dala na noc do chladničky.
Ráno som na koláč urobila čokoládovú polevu, poliala a zúbkovanou stierkou urobila vlnky. Krájala som ho horúcim nožom. Takto dokončený zákusok by sa aj mohol podávať. Ja som ešte ozdobila vrch šľahačkou.