Makový záskusok

Makovo-tvarohové rezy s paradajkovým lekvárom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Víkendový zákusok.

20
porcií
60 minút
príprava
4x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som najprv makové korpusy. Do misy som dala vajcia, práškový cukor a vodu. Vyšľahala so všetko do peny.
  2. Zmiešala som múku, prášok do pečiva, sódu a celý mak a preosievala som do cesta po malých dávkach a zamiešala do cesta.
  3. Plech som vystlala papierom na pečenie, vyliala som cesto a upravila. Rúru som nechala vyhriať na 180 st. a piekli sa 10 min.
  4. Všetky upečené korpusy som chladila na mriežke.
  5. Pokiaľ sa piekol prvý korpus pripravila som si cesto aj na ďalší. Na biely korpus som vymiešala vajcia s cukrom do peny. Zmiešala som múku, prášok do pečiva a sódu a preosiala som po malých dávkach k vajcovému základu. Cesto som vyliala na plech a aj biele korpusy sa piekli 10 min.
  6. Pokiaľ sa korpusy chladili pripravila som si krém. Do misy som dala tvaroh jeden aj druhý a mascarpone.
  7. Pridala som citrónovú kôru a práškový cukor. Všetko som spolu zmiešala mixérom. Pripravila som želatínu za studena a v malých dávkach som do nej zamiešavala tvarohový krém. Napokon som pridala vanilkovú príchuť.
  8. Tvarohový krém som rozdelila na 3 rovnaké časti a uložila do chladničky stuhnúť.
  9. Prvý makový korpus som uložila na podnos, natrela som ho horúcim paradajkovým lekvárom.
  10. Na lekvár som natrela tretinu krému.
  11. Položila som druhý biely korpus a natrela horúcim lekvárom. Natrela som na lekvár druhú tretinu krému. A zakryla som ho druhým bielym korpusom. Korpus som natrela horúcim lekvárom a natrela treťou tretinou krému.
  12. Napokon som zakryla makovým korpusom. Položila som na vrch papier na pečenie, na to dosku na krájanie a 3 kg múky. Takto zostavený koláč som dala na noc do chladničky.
  13. Ráno som na koláč urobila čokoládovú polevu, poliala a zúbkovanou stierkou urobila vlnky. Krájala som ho horúcim nožom. Takto dokončený zákusok by sa aj mohol podávať. Ja som ešte ozdobila vrch šľahačkou.
  14. Prajem vám dobrú chuť.