Marhuľový zákusok

Makovo-marhuľový sen

Autor receptu: izabella929

Sviatočný zákusok.

20
porcií
60 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Parížsku čokoládu som si pripravila deň vopred. Do rajnice som vyliala šľahačku, nalámala som do nej obe čokolády a miešala som, pokiaľ sa čokolády neroztopili. Keď začala hmota vrieť ihneď som vypla sporák. Nechala som vychladnúť a potom uložila na 12 hod do chladničky. Druhý deň som ju mixérom vyšľahala na hustú hmotu a opäť uložila do chladničky.
  2. Pripravila som si cesto. Vajcia som rozdelila. K bielkom som pridala štipku soli a mixérom miešala. Postupne som pridávala cukor a miešala kým nebol tuhý sneh. Žĺtky som zmiešala a naraz som pridala do snehu a len krátko premiešala. Múku s práškom do pečiva a celým makom som zmiešala a preosiala do cesta a opatrne vmiešala na tri krát. Plech som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a upravila. Rúru som nechala vyhriať na 180 st. a korpus sa piekol 12 min. Upečený som nechala chladiť na mriežke.Veľkosť plechu: 27x37 cm.
  3. Pripravila som si krém. V mlieku som vymiešala Zlatý klas a vanilku a uvarila som hustú kašu. Ešte do vlažnej som vmiešala cukor a maslo a vyšľahala mixérom do peny. Krém som uložila do chladničky stuhnúť. Zatiaľ som si nakrájala marhule na malé kúsky. Na podnos som uložila vychladnutý korpus. Natrela som ho horúcim džemom. Na džem som natrela tretinu krému a na krém som uložila marhule. Na marhule som natrela zbytok krému a koláč som uložila do chladničky stuhnúť na 3 hodiny.
  4. Pripravila som si šľahačku. Mixérom som vyšľahala šľahačku, cukor a smetafix. Časť šľahačky som si odložila na zdobenie. Druhú časť so natrela na koláč. Do odloženej šľahačky som pridala celý mak a zmiešala. Šľahačku som dala do cukrárskeho vrecka a ozdobila som vrch zákuskov. Zákusky som krájala horúcim nožom. Prajem vám dobrú chuť.