Makovo-jablkový koláč

Makovo-jablkový koláč z kysnutého cesta (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

No a tu je druhá polovica cesta. Síce napíšem suroviny tak ako na prvý pizzový koláč. Ak využijete toto cesto celé na makový koláč, tak budete mať asi 5 kusov závinov, samozrejme, nie takých veľkých. Keby som bola cesto prekrojila, tak mám viac závinov. Tak a z jedného cesta máte aj slaný aj sladký koláč.

60 minút
príprava
25-30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Postup na cesto nebudem dávať ešte raz, ten mám v predchádzajúcom recepte. Keď už som mala pizzový koláč hotový, rozvaľkala som si túto druhú polovicu cesta a natrela rozpusteným maslom.
  2. Na cesto som navrstvila makovú plnku. Mak som mala zomletý z Lidla. Mlieko som si dala zovrieť do maku som pridala 1 PL práškový cukor vanilkový a škoricový cukor. Mlieko som pomaličky nalievala a miešala, aby nebola plnka veľmi riadka. Keď trochu vychladla, tak som ju, ako som už písala, dala na cesto. Samozrejme, ak použijete na sladko celé cesto, tak plnku treba zdvojnásobiť ako pri slanom koláči, ako som už písala v surovinách.
  3. Ďalej som na mak dala nastrúhané jablká.
  4. Zatočila a preložila na plech na papier na pečenie a potrela rozpusteným maslom.
  5. Piekla som na 200 °C v teplovzdušnej rúre asi 25-30 minút ale sledujte si každá svoju rúru. Tu je upečený.
  6. Nechala som ho zakrytý utierkou vychladnúť a potom posypala práškovým a vanilkovým cukrom.
  7. Trochu sa mi popukal ale výborný bol.
  8. No a foto, kde sú obidva koláče - aj slaný aj sladký z jedného cesta.