Makovo-jablková roláda z tvarohového cesta fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 8. februára 2015

Ponúkam vám svoj najnovší výtvor:-)

12-15
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks
3 PL
350 g
6 PL
1 PL
0,5 ČL
Plnka:
170 g
30 g
4 ks
40 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Podrobnejšie okolnosti vzniku tohoto koláča a viac fotografií nájdete na mojom blogu: www.cookulienka.blogspot.ch Sem pridávam postup v skratke. Príprava cesta: Vaječné žĺtka vymiešame s kryštálovým cukrom do peny, pridáme kokosový olej, tvaroh izbovej teploty, múku s práškom do pečiva a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov. Vylejeme na plech 30x34cm vystlaný papierom na pečenie a urovnáme.

    Makovo-jablková roláda z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plnka sa sype priamo na surové cesto. Pomletý mak sa zmieša s práškovým cukrom a rozsype na cesto, pokvapká sa roztopeným maslom, naň sa postrúhajú očistené jablká a plech zakrytý alobalom sa vsunie do rúry vyhriatej na 180°C.

    Makovo-jablková roláda z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po 30 minútach sa alobal odstráni a koláč sa dopečie ešte 10 minút. Hneď po vybratí z rúry sa spolu s papierom stočí do rolády zo širšej strany a nechá trochu vychladnúť. Potom sa papier roztočením rolády opatrne odstráni a koláč sa znovu zroluje.

    Makovo-jablková roláda z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Krája sa až po úplnom vychladnutí. Múka sa môže použiť aj iná, v podstate akákoľvek. Kokosový olej môžete nahradiť obyčajným rastlinným olejom alebo rozpusteným maslom. Táto roláda je veľmi variabilná, cesto je od tvarohu vláčne.

    Makovo-jablková roláda z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

28 komentárov k receptu
kukuc vitaj spat,uz si tu chybala.To nic,ze mas svoj blog,ale z casu na cas mozes prist na navstevu aj tu.Kolacik vyzera velmi zaujimavo.Nie je pracny,ale pri tom stavnaty.5
Ďakujem pekne za priaznivé ohlasy, potešili ste ma:-) Sem dám strohejšie popisy, na blogu sa môžem viac vykecať, pridať skúsenosti, rady. Budem rada vašej návšteve. Myslím, že tú zmenu štýlu si mal na mysli, @jamarlen. Tu je síce trocha múky, ale iste by to šlo aj úplne bez;-)
parádna, vyhladávam receptúry, kde je čo najmenej sacharidov pre môjho dia, ved ani mne nie treba priberať, nie? a sladké na chuť furt a stále ide ! s pohánkovou sme sa už zoznámili, úplne parádna, takže skúsime tvoje dielko, pekná roláda
Právě ji s batoletem snídáme, je úžasná! Ani bych nepoznala, že je v tom právě pohanka (a to ji mám celkem ráda :-)
Mimochodem, minulý týden jsme už dvakrát pekli pohankovo-perníkovou bábovku (1x se strouhaným jablkem, 1x bez), taky skvělá. Díky moc za recepty!

Pridaj komentár k receptu: