Makovky (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Piekla som kysnuté makové a tu je výsledok.
27 porcií |
60 minút príprava |
30 minút na 175 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny
- Dáme si urobiť kvások. Zatiaľ si pripravíme dalšie suroviny - maslo si pustíme, vajcia oddelíme, mlieko trochu prihrejeme pridáme žĺtka dobre vyšľaháme.Bielka tiež vyšľaháme.
Do cesta použijeme 2 vajcia.
- Múku preosejeme pridáme cukor, soľ, PDP a vanilkový cukor dobre premiešame.
Keď máme kvások - ideme pracovať.
Ja vždy miesim na stroji a do stroja dávam nesledovne.
Najprv mlieko, žĺtka a pustené maslo.
- Potom pridáme múku, kvások a sneh z bielkou.
- Vypracujeme cesto.
- Cesto miesim 10 minút.
Vymiesené a dám ho na 30 minút nakysnúť.
- Cesto nakysnuté
- Cesto rozdelíme na polovice, urobíme si šúlok.
- Krájame asi na 5 cm pásiky, ktoré zošúľame.
- Rozšľaháme si vajíčko do ktorého pridáme 1 PL mlieka. Do druhej nádoby si dáme mak. Ten si pridávajte pomaličky.Ja som na všetko minula asi 100-120 g.
A ideme obaľovať.
Najprv do vajíčka potom do maku.
- Dávame na plech. Keď máme plný plech začneme strihať.
- Keď máme nastrihané tak si ich po prekladáme na pravo na ľavo a necháme ešte 20 minút kysnúť.
Potom potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť.
Pečieme 30 minút na 175 stupňov.
Samozrejme rúru si predhrejeme a ja mám teplovzdušnú rúru. Tak sa každá musíte prisposobiť k svojej rúre.
- Upečené
- Ešte jeden pohľad.
Prajem dobrú chuť.