Makové pappardelle s jahodami a javorovým sirupom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hladkú múku s makom nasypeme na kôpku, v strede si vytvoríme jamku, do ktorej nalejeme vajce rozmiešané s vodou a pomaly primiešavame do vajec múku, až máme hotové cesto. Cesto dôkladne prehnetieme a necháme odpočinúť v chladničke asi hodinu.
  2. Cesto vyvaľkáme, niekoľkokrát preložíme a nakrájame na pásiky široké asi 1 cm. Cestoviny uvaríme v osolenej vode asi 4 minúty a nasypeme do panvičky, v ktorej sme ohriali nakrájané jahody v javorovom sirupe.
  3. Náš tip: Pri podávání cestoviny pocukrujeme múčkovým cukrom a ozdobíme jahodovou omáčkou a čerstvými jahodami.