Maková torta s čokoládovým krémom (fotorecept)
Autor receptu: mesiar50
Jednoduchsi recept na tortu nepoznam.
20 porcií |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Sest zltkov vymiesame s 6 pl krystaloveho cukru do svetlej zmesy.Pridame 50 ml slnecnicoveho oleja a 5 pl teplej vody.Pokracujeme pridanim 6 pl polohrubej muky a 1ks prasku do peciva a dielo dokladne premiesame.Dalej pridame 5 PL celeho maku a nakoniec aplikujeme uz predom vyslahany tuhy sneh zo 6 vajecnych bielkov.Sneh namiesame do diela len tak zlahka s varechou.Pecieme na 180 C cca.35-40 min.Upecene cesto nechame vychladnut a potom ho prerezeme nozom na 3 platy.Najlepsie je tento ukon prevadzat ostrym nozom.
- Priprava kremu:
Najlepsie je ked si ho pripravime uz predosli vecer,aby sme nan nemuseli cez den cakat.Pripravime si ho takto:
Polamanu cokoladu 400-450g si prevarime v 750 ml smotany na slahanie.Povarime len kratko cca 2-3 min.Vychladnutu zmes potom uskladnime v chladnicke na dobu 10-12 h.Na obrazku c.2 mate moznost vidiet prevarenu smotanu aj s cokoladou uz nasledujuci den po vychladeni.
- Tak a pokracujeme v krasojazde.Do prevarenej slahackovej zmesi
ktoru sme vybrali z chladnicky pridame 2 ks smetafixu a na vysokych obratkach vymiesame mixerom.Ked sa vam uz zacne krem lepit na lopatky mixera resp.budu sa robit take vacsie guce ako vidite na obrazku c.3 tak je krem ok.
- Platy si natrieme kremom a tortu si poskladame, ale dbame na to aby sa nam krem usiel aj na vrch a boky torty.
- Cokoladovu polevu som spravil v parnom kupeli a to takto:
cca.140 g tmavej cokolady som rozpustil s 1 pl slnecnicoveho oleja a tuto zmes som miesal nad parou pokial som nedostal hladku hmotu.
- Dobru chut priatelia a Sorry za foto,kedze fotak mam na sk.