Maková roláda

Maková roláda s tvarohovým krémom

Autor receptu: redakcia

10
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky vyšľaháme so štipkou soli a s polovicou cukru. Žĺtky vyšľaháme s vanilkovým cukrom a druhou polovicou cukru. Hmoty spojíme a zľahka do nich zamiešame mak a prášok do pečiva.
  2. Hmotu rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 30 minút pri 180 °C. Po upečení korpus otočíme, dáme dole papier, znovu otočíme, zrolujeme a necháme vychladnúť.
  3. Medzitým pripravíme tvarohovú náplň. Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom dotuha. Tvaroh vyšľaháme s vanilkovým cukrom a obe hmoty spojíme. Nakoniec zľahka zamiešame napučanú a roztopenú želatínu a kúsky jahôd. Korpus rozbalíme, potrieme džemom a rozotrieme naň tvarohovú hmotu. Opatrne zavinieme a dáme stuhnúť. Nakoniec potrieme roztopenou čokoládou.