Maková roláda
Maková roláda s tvarohovým krémom
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup- Bielky vyšľaháme so štipkou soli a s polovicou cukru. Žĺtky vyšľaháme
s vanilkovým cukrom a druhou polovicou cukru. Hmoty spojíme
a zľahka do nich zamiešame mak a prášok do pečiva.
- Hmotu rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie
a pečieme 30 minút pri 180 °C. Po upečení korpus otočíme, dáme
dole papier, znovu otočíme, zrolujeme a necháme vychladnúť.
- Medzitým pripravíme tvarohovú náplň. Smotanu vyšľaháme
s práškovým cukrom dotuha. Tvaroh vyšľaháme s vanilkovým cukrom
a obe hmoty spojíme. Nakoniec zľahka zamiešame napučanú
a roztopenú želatínu a kúsky jahôd. Korpus rozbalíme, potrieme
džemom a rozotrieme naň tvarohovú hmotu. Opatrne zavinieme
a dáme stuhnúť. Nakoniec potrieme roztopenou čokoládou.
|