Maková nátierka na raňajky alebo desiatu
Autor receptu: babidka
Trošku menej tradičná pomazánka z maku je veľmi rýchlo hotová a chutí deťom aj dospelým . K tomu dobrý celozrný chlebík alebo pečivo a podľa chuti mlieko, čaj alebo biela káva ....
Postup
- Mak dáme do mixéra a krátko pomixujeme .Môžeme ho samozrejme aj pomlieť na klasickom mlynčeku na mak . Pridáme včelí med podľa chuti - ja dávam 2 polievkové lyžice.
- K rozmixovanému maku môžeme pridať ošúpané a jadrovníka zbavené jabĺčko a ešte spolu chvíľku pomixovť. Potom pridáme podľa chuti 2-3 polievkové lyžice medu a dobre premiešame .
- Pomazánkou natrieme krajčeky chleba , bagetky, rožky...čo komu chutí :-) Mne najviac chutí s plackami čapaty /chapati/.Recept uverejnila @michsamant na Vareche http://varecha.pravda.sk/recepty/indicke-placky-chapati-fotorecept/6162-pouzi.html