Maková bublanina
Maková bublanina so slivkami a ríbezľami (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dostala som domáce čerstvé ríbezle a slivky, nič iné mi nenapadlo len bublanina. Teraz som ju robila s celým makom, lebo ja zásadne do koláčov a zákuskov mak nemeliem, ani orechy. Orechy strúham nožom alebo drvím.
15 porcií |
50 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Vajcia s cukrom som vymiešala do peny, postupne som prilievala olej a mlieko.
- Múku, celý mak, sódu a prášok do pečiva som zmiešala a preosievala v malých dávkach do cesta a vareškou zľahka zamiešala.
- Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Pripravila som si ovocie, ktoré som umyla a ríbezle odstopkovala, slivky som prerezala na polovicu, vybrala kôstku. Na cesto som ukladala striedavo slivky hore reznou stranou a do jamky v slivke som dala niekoľko ríbezlí a vedľa slivky som urobila kôpku z ríbezlí. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a koláč sa piekol 20 min. Upečený som nechala chladiť na mriežke.
- Keď vychladol, nakrájala som ho na kocky.
- Prajem vám dobrú chuť.