Maková bublanina

Maková bublanina so slivkami a ríbezľami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dostala som domáce čerstvé ríbezle a slivky, nič iné mi nenapadlo len bublanina. Teraz som ju robila s celým makom, lebo ja zásadne do koláčov a zákuskov mak nemeliem, ani orechy. Orechy strúham nožom alebo drvím.

15
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny, postupne som prilievala olej a mlieko.
  2. Múku, celý mak, sódu a prášok do pečiva som zmiešala a preosievala v malých dávkach do cesta a vareškou zľahka zamiešala.
  3. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Pripravila som si ovocie, ktoré som umyla a ríbezle odstopkovala, slivky som prerezala na polovicu, vybrala kôstku. Na cesto som ukladala striedavo slivky hore reznou stranou a do jamky v slivke som dala niekoľko ríbezlí a vedľa slivky som urobila kôpku z ríbezlí. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a koláč sa piekol 20 min. Upečený som nechala chladiť na mriežke.
  4. Keď vychladol, nakrájala som ho na kocky.
  5. Prajem vám dobrú chuť.