Bravčový guláš
Bravčový guláš

Guláš po maďarsky

veronika305 - bez fotkyveronika305, 7. januára 2018

Pripravujem ho tak, ako ho robí môj manžel z Maďarska.

5
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

1 kg
2 ks
5 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
2 ks
1 ks
 (korenie v tube)




Postup

  1. 1

    Na kocky nakrájanú cibuľu dáme pražiť na olej do hneda Na opraženú cibuľu dáme na kocky nakrájané bravčové mäso, poprípade môžte skomninovať aj s hovädzím. Posypeme soľou vegetou korením plus pridám guláš krém. Ja mäsko vždy nechám podusiť úplne do mäkka. Medzitým si očistím a nakrájam zeleninu.

  2. 2

    K udusenému mäsku do mäkka pridám nakrájanú zeleninu a nechám variť kým aj zelenina úplne nezmäkne.

Diskusia k receptu

jerica
@Veronika305 (1.2.2018 10:31) Veronika, môže to byť skôr bravčové so zeleninou, vieš ten názov ani mne nepasuje k surovinám na maďarsky guláš, kto si otvorí recept podľa názvu, má skúsenosť a predstavu o pravom Maďarskom guláši aký býva, tak je prekvapený, že tam je kaleráb, to, že tam je zeler či zemiaky , budiš. Stačí zmeniť názov a uvidíš, že je to Ok. Ja to vidím celkom dobré a určite aj chutné, možno aj s chlebom. Len si pridavaj , a keď niečo treba, stačí sa poradiť. Je tu dosť šikovných členov kulináriu Varecha , čo vedia poradiť.

buchtabuchta
@Jerica (1.2.2018 12:08)
Nazov je OK, Madari davaju du gulasu, aj do polievky korenovu zeleninu, zemiaky aj burgynu. To len my na Slovensku povazujeme za gulas maso-koreniny-cibulu. Pozri si heslo gulyas na Nosalty, z kazdeho taniera trci mrkva a je to ako husta polievka, nie ako u nas masova kasa.
. Ja by som len nedavala vegetu, ked je tam tolko zeleniny.
katka78
@Buchtabuchta (1.2.2018 13:18) To, že v Maďarsku varia guláš inak ako my, je úplne v poriadku a ak to tento recept spĺňa, prečo ho nenazvať napríklad "Guláš ako sa varí v Maďarsku". Pretože pod názvom Maďarský guláš máme na SK úplne iné, konkrétne jedlo.
veronika305
@Katka78 (1.2.2018 13:31)

Ok zmenim nazov. A presne. Ja som bola veľmi prekvapená ked tam dávali koreňovu zeleninu a papriky a paradajky tak malo. Ale je vynikajúci. Oni zas nechápu prečo mi veľa vecí voláme guláš alebo perkelt ked to tak nie je. Akurát naozaj ma mrzia komentáre ľudí ktorí iné ako svoje jedlo neochutnali a hneď odsudzujú recept alebo kuchara.
buchtabuchta
@Katka78 (1.2.2018 13:31)

Ja toto jedlo poznam ako gulas, u nas sa takto vari, mame cast madarskej rodiny. Takisto nevarime segedinsky gulas, ale szekely. Musim sa spytat deda Imra, ako sa po madarsky povie slovensky Madarsky gulas.
katka78
@Veronika305 (1.2.2018 16:18) ja mám guláše rada na akýkoľvek spôsob, to si píš, že by som okoštovala aj takýto. Ktovie, možno ho niekedy ochutnám priamo v Maďarsku :-) Z @afatagy si nič nerob, je to jej spôsob vyjadrovania ona má taký britký jazyk potvora ;-)
mijaita
Guláš: ve smyslu zmatek: (např.: „Mám z toho v hlavě guláš“). Toto rčení vyjadřuje mnohatvářnou podstatu pokrmu guláš.
Tolik Wikipedia :-)
A tenhle recept je opravdu "guláš" :-)
62milan
No tá vegeta,hovorí za všetko!V pravom maďarskom guláši?Nežartujte tu pre boha!
bembo
Určite ho vyskúšam,a keď mi bude chutiť,je mi to jedno ako ho autorka pomenovala,hoci hneď uviedla "ako ho robí môj manžel".Ja som si kedysi z miestnej reštaurácie dával nosiť obedové menu za 2,50 Eur,čo zodpovedalo aj zloženiu jedál.Keď som uvidel (Španielsky vtáčik),čo je moje jedlo č.1,hneď som si ho dal do objednávky,Keď som ho začal jesť okamžite som zistil,že sa jedná o plnený bravčový závitok.No,čo sa týka chuti bol vynikajúci,a naďalej som si ho objednával,hoci názov sa z obsahom nezhodoval.To je dôvod prečo tolerujem nesprávny názov jedál,no len vtedy ak mi veľmi chutia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia