Macadmia cookie zo Subway (White macadmia nut cookie)

Autor receptu: janiii

Rýchly a vynikajúci recept na koláčiky známe z fastfood reťazca Subway. Ingrediencie je možné meniť podľa chuti.

30
porcií
15 minút
príprava
8 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo spolu s oboma cukrami a soľou spolu vyšľahať. Cesto je pevnejšie maslovej konzistencie. Kto nemá hnedý cukor, môže použiť aj obyčajný biely práškový cukor, ale v menšom množstve, čiže cca. 200g práškového cukru. Pokiaľ máte hnedý kryštáľový cukor, rozmixujte ho na jemnejšie.
  2. Do zmesy pridáme vajíčka a vanilkový cukor. Cesto má krémovú konzistenciu.
  3. Postupne do cesta pridávame múku (po lyžiciach) a zmiešame, pričom si na koniec necháme trochu múky, ktorú zmiešame s práškom do pečiva. Zmes múky a prášku do pečiva primiešame do cesta. Cesto je opäť pevnejšie.
  4. Na koniec pridáme do cesta posekanú bielu čokoládu a posekané makadamové orechy, obe posekané na menšie kúsky. Zmiešame. Pokiaľ máte iba solené makadamové orechy, tak nevadí - stačí z nich opláchnuť soľ a utrieť.
  5. Cesto vo veľkosti vlašského orecha (cca. 1 lyžica) dávame na papierom vyložený plech ďaleko od seba, čiže max. cca. 6 kusov na plech (podľa veľkosti plechu). Koláčiky sa veľmi roztečú! Preto ich netreba ani nijak veľmi formovať.
  6. Piecť na 190°C približne 8-9 minút. Koláčiky sú hotové ked začnú na krajoch jemne hnednúť. V strede by mali byť ešte jemné. Vybrať z rúry a ihneď dať opatrne dolu z plechu (poprípade aj s papierom) - pozor, koláčiky sú za tepla veľmi krehké a lámavé! Necháme vychladnúť (mimo teplého plechu!). Koláčiky tak trochu stvrdnú, ale vnútri ostanú pekne mäkké.
  7. Variácie: namiesto bielej čokolády použiť 150g tmavej čokolády. Namiesto makadamových orechov použiť vlašské, alebo pridať do cesta 1 lyžicu tmavého kakaa.