Luxusné marcipánové rezy

Autor receptu: alzbetty

Veľmi chutné, sladučké, trošku prácnejšie ale výsledok stojí za to :-)

Postup

  1. Na cesto 1 vyšľaháme bielky dotuha, pridáme cukor, zašľaháme žĺtky a kvapku oleja. Potom vmiešame múku. Cesto 2 pripravíme rovnako, plus ešte vmiešame orechy. Obe cestá dáme zvlášť na plech s papierom a pečieme pri 180°C cca 15-20 minút.
  2. V troche mlieka rozmiešame Zlaté klasy a zvyšok dáme zvariť s cukrom a vanilkovými cukrami. Uvaríme hustý puding a necháme dobre vychladiť. Maslo a Heru rozšľaháme s rumom a všľaháme puding. Väčšiu časť plnky si odložíme a do zvyšku primiešame rozpustenú vychladnutú čokoládu.
  3. Cestá pozdĺžne rozrežeme na 4 pásy. Vznikne tak 8 pásov, budú z toho dva rezy. Na spodok ide biele cesto, naň čokoládová plnka, na ňu orechové cesto, biela plnka, zase biele cesto, na to čokoládová plnka a hore úplne orechové cesto. Uff, trochu veľa vrstiev ale bude efektné :D takto urobím aj druhý rez a celé potrieme zvyšnou bielou plnkou.
  4. Marcipán sa nám lepšie urobí, keď ho budeme pripravovať v menšom, takže spravíme dve guľky aby sa ľahšie miesil :D. Sušené mlieko preosejeme s práškovým cukrom, pridáme štipku Cery, pár kvapiek mandľovej arómy a bielok (na 6 lyžíc mlieka ide 1 bielok) a dobre vymiesime. Pracujeme rýchlo, lebo marcipán po čase tvrdne. Vyvaľkáme medzi dvoma fóliami natenko a obalím rezy. Tak, hotovo a teraz len papať :D