Luxusná karamelová zmrzlina

Autor receptu: danda3

Inšpiráciu som našla na mmb a keďže je už počasie na zmrzlinu, dnes som ju vyskúšala a neľutujem, je fantastická a čo je hlavné, bez pridaných zbytočností, tým nechcem napísať, že nie je kalorická, ale raz za čas nezaškodí.

12
porcií
20 minút
príprava

Postup

  1. Ak máte uvarené alebo kúpené karamelové salko, tak je postup veľmi rýchly a jednoduchý. Šľahačky si do tuha vyšľaháme, postupne pridávame tvaroh, dobre prešľaháme a nakoniec vmiešame salko. V pôvodnom recepte tvaroh nie je, ale myslím, že som ju tým nepokazila, práve naopak.
  2. Masu si rozdelíme do troch nádob a môžeme dať mraziť hneď takúto, ja som ale pridala do každej inú príchuť.
  3. Do jednej som dala nasekanú delissu.
  4. Do druhej mleté oriešky.
  5. A do tretej roztopenú čokoládu, premiešame, tu som to trošku s tou čokládou prehnala, dala som jej priveľa, nabudúce ju nebudem topiť, ale ju nastrúham nahrubo. Dáme mraziť, asi po hodinke som ich premiešala.
  6. Zmrzlina by mala byť hotová po 4 hodinách.