Lukulské hody

Autor receptu: johny46

Lukulské hody, alebo oslava narodenín. Suroviny sú podľa počtu osôb, myslím, že to zvládne každý, nie je to žiadna veda.

Postup

  1. V prvom rade si pripravíme kvalitný tatársky biftek ktorý podávame ako predjedlo. Receptov je na vareche habadej. Ku dobre zomletej, alebo naškriabanej sviečkovici primiešame všetky suroviny a necháme trochu odležať.
  2. podávame s hriankami potretými cesnakom.
  3. Navaríme kotlík rybacieho guľášu tzv. halaszlé. Receptov je tu tiež na výber. Ja som varil ten môj , preto nepíšem ani suroviny, pozrite si ho v mojich receptoch.
  4. Ako ďalší chod si pripravíme pstruhy. Rátame jeden kus na hlavu.
  5. Obalíme si ich v trojobale a vysmažíme. Necháme ich okapať na servítke.
  6. Na každú rybu naukladáme striedavo plátky paradajky a mozzarelly. Jemne osolíme a okoreníme a dáme zapiecť do rúry asi tak dlho, kým sa neroztopí mozzarella.
  7. Po upečení to vyzerá asi takto. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, ozdobíme plátkom citróna a podávame.
  8. Pre tých čo ryby nemusia pripravíme kuracie stehienka.
  9. Upečieme ich v rúre, alebo kto môže a má kde, ugrilujeme ich na grile. Podávame s pečenými zemiačikmi na rozmaríne.
  10. Ako doplnok môžme pripraviť nejakú zeleninovú misu, alebo šalát. Ja som volil oboje, no šalát som nestihol odfoťiť. Bol rukolový s mozzarellovými vločkami, scherry paradajkami, ochutený tekvicovým olejom a balzamikom a posypaný opraženými mandľovými lupienkami.
  11. No a na záver, ako zlatý klinec si každý, kto ešte vládze, alebo kto sa doteraz krotil, vlastnoručne po krátkej inštuktáži ugriluje pravý steak, podľa toho, kto má aký rád. Mäsíčko musí byť odležané aspoň 3 týždne, no to moje bolo iba dva, lebo som ho neskoro zohnal. Napriek tomu bolo vinikajúce.
  12. Samozrejme počas celého dňa každý chod výdatne zapíjame oroseným pivkom, alebo vychladeným vínkom podľa chuti. DOBRÚ CHUŤ.