Luckine arašidové sušienky (fotorecept)

Autor receptu: boise

Poznáte to, človek si len tak večer sadne k notebooku, pozerá kto má čo nové a zrazu je tam. Fotka s jedlom. Slina po klávesnicu... Pýtate si recept a zúfalo čakáte na odpoveď. A potom vyskúšate a búchate si hlavu o stôl, že prečo len z jednej dávky, PREČOOOOOOOOO?! Že nepoznáte? Tak ste ešte nestretli tieto sušienky.

10 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zo zoznamu surovín mi vyškrtli, tak pridávam sem: Nepovinné, ale zíde sa: šarmantný asistent 1 ks... Pripravíme si suroviny a šarmantného asistenta. Vajcia som musela vopred rozbiť, lebo boli posledné a záujem šarmantného asistenta by určite neprežili...
  2. Všetky suroviny dáme do misky. Áno, to hnedé je arašidové maslo. Ja viem, nevyzerá 3x vábne. Použite arašidové maslo s kúskami arašidov, tzv. "crunchy".
  3. Vypracujte cesto. Bude trochu sypké, ale nevadí. Hlavne, aby sa z neho dali tvarovať guličky.
  4. Poproste šarmantného asistenta, aby vytvaroval guličky a zatiaľ choďte pozrieť ako spí druhé dieťa, či nedošiel nový mail, umyte nejaký riad, pozrite si telenovelu, prečítajte zo dve knihy... Ak šarmantného asistenta nemáte, tak to musíte spraviť vy. Výhoda je, že čas prípravy sa skráti asi o dve tretiny, a neporiadok zmenší asi o 9/10.
  5. Vytvarované guličky ukladajte na plech s papierom na pečenie.
  6. Keď je všetko cesto pretransformované na úhľadné guličky, vezmite si vidličku, zničte prácu šarmantného asistatna a jemne ich roztlačte. Nechajte sušienky hrubšie, nemačkajte ich veľmi násilne.
  7. Okraje sa budú trošku rozchádzať, ale nevadíííííííí!
  8. Dajte do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečte cca 15 minút. Vyberte a nechajte dobre vychladnúť. Nevŕtajte do nich prstom kým sú teplé. Ja viem že to láka, ale nerobte to, lebo sa tie obludy rozpadnú. Keď sú vychladnuté, sú oveľa priateľskejšie. ;) Ja viem, sú božské...Ale ovládnite sa a podeľte sa aj s asistentom :) Dobrú chuť!