Low carb jablkovo-kokosové muffinky

Autor receptu: aszabka

Ostáva mi odpad po výrobe kokosového mlieka - kokosová dužina. Čo s ňou? Azda ju nevyhodím, v rámci Dňa zeme a vlastnej šetrnosti som ju využila pre svoje a snáď i niekoho iného zdravie :)

12
porcií
10 minút
príprava
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bude to rýchle pečenie z jednej misky. Zapneme si rúru na 180 stupňov, pripravíme všetky suroviny, plus 12 ks silikónových košíčkov na muffinky. Pravdepodobne by mohli byť i papierové, muffinky sú vláčne a vlhké, mali by sa od nich odlepiť. Kokosová dužina je vysušená a jemná, nezvyknem ju ešte potom mlieť, stačí ju len na servítke sušiť na slniečku 1 - 2 dni.
  2. Prvých 5 surovín (až po proteín) vyšľaháme vidličkou v miske (zvyknem len v odmerkovej nádobe). Pridáme ostatné suroviny po č. 10 (proteín používam, bo ho mám a akosi nie a nie ho minúť, môžete ho nahradiť mletými orechmi, či pridaním strúhaného kokosu). Stéviu nezvyknem pridávať, stačí mi na osladenie jablkové pyré, no ostatní členovia rodiny majú radi sladšie koláčiky, tak im vyhoviem. Nakoniec pridáme sódu bikarbonu a jablčný ocot a zamiešame. Cesto je polotekuté, košíčky naplníme do polovice a dáme piecť na 20 - 30 minút.
  3. Sledujeme si čas pečenia a otestujeme po 15 - 20 minútach špajlou.
    Približný kalorický odhad na 1 ks: 3 g bielkovín, 2 g sacharidov a 6 g tukov. Zvyknem si ich upiecť do zásoby a zamrazím v zipplock vreckách. Dobrú chuť.