Lososový tatarák na pomaranči, citróne a bazalke

redakcia - fotkaredakcia, 26. augusta 2009
Lososový tatarák na pomaranči, citróne a bazalke
Foto: Pravda: Ľuboš Pilc

Losos má výborné, krehké mäso, ktoré je nielen ľahko stráviteľné, ale aj veľmi zdravé a všestranne využiteľné v kuchyni. Tento recept pre vás pripravil Zobraziť celý popisLosos má výborné, krehké mäso, ktoré je nielen ľahko stráviteľné, ale aj veľmi zdravé a všestranne využiteľné v kuchyni. Tento recept pre vás pripravil šéfkuchár Vojtech Artz.

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

200 g
60 g
1 ks
1/2 ks
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Lososa nakrájame na veľmi drobné kocky a zmiešame s jemne nakrájanou bazalkou a citrusmi, ktoré sme zbavili aj jemnej bielej šupky.

  2. 2

    Ochutíme morskou soľou a korením. Lososovú zmes s citrusmi naservírujeme v tvare halušky a ozdobíme nakladaným zázvorom, citrónovou kôrou a bylinkami.

  3. 3

    Náš tip: Na prípravu treba mať absolútne čerstvý - chladený filet z lososa. Výborne chutí v spojení s červeným pomarančom alebo grepom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia