Lososový steak na sladkej omáčke s pažítkou (fotorecept)
Autor receptu: ernest
Originál receptu je niekde z tv, no preonačený podla našich chutí.
4-6 porcie |
30 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- lososa oderieme z kože ,zbavíme kostry, nakrájame na asi 1.5 cm hrubé steaky, dobre nakoreníme korením na ryby prípadne len nasolíme kto nemá rád korenené ,necháme chvílku odležať . Na panvici ktorá je pre nás teraz dôležitá sprudšia opečieme kusy ryby z oboch strán asi 4 minutky ,dôležité je aby chitily zlatavú kôrku.
- ked máme hotové steaky stiahneme teplotu a do oleja pridáme smotanu na varenie ližicu medu a horčice ,teraz je dôležité pridať aj korenie na ryby asi za ližičku za stáleho miešania pridáme pomaly šťavu z citronu aby sa nesekla.Ja dávam aj z 1.5 citronu máme to tak radšej .
- Dobre premiešame a privedieme do varu a už len servírovať.U nás podávame s opečenými zemiakmy no zvládne aj ryžu či tarhoňu.