Lososový steak na sladkej omáčke s pažítkou (fotorecept)

Autor receptu: ernest

Originál receptu je niekde z tv, no preonačený podla našich chutí.

4-6
porcie
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. lososa oderieme z kože ,zbavíme kostry, nakrájame na asi 1.5 cm hrubé steaky, dobre nakoreníme korením na ryby prípadne len nasolíme kto nemá rád korenené ,necháme chvílku odležať . Na panvici ktorá je pre nás teraz dôležitá sprudšia opečieme kusy ryby z oboch strán asi 4 minutky ,dôležité je aby chitily zlatavú kôrku.
  2. ked máme hotové steaky stiahneme teplotu a do oleja pridáme smotanu na varenie ližicu medu a horčice ,teraz je dôležité pridať aj korenie na ryby asi za ližičku za stáleho miešania pridáme pomaly šťavu z citronu aby sa nesekla.Ja dávam aj z 1.5 citronu máme to tak radšej .
  3. Dobre premiešame a privedieme do varu a už len servírovať.U nás podávame s opečenými zemiakmy no zvládne aj ryžu či tarhoňu.