Lososové tortičky plnené kozím syrom (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Naše predjedlo k slávnostnému menu na Nový rok 2012....

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Kozí syr má mať izbovú teplotu,takže si ho v predstihu,t.j. asi 1 hodinu pred podávaním vyberieme z chladničky.Ja som použila už nakrájané malé kolieska kozieho syra zn.Prézident. Okrúhlu z oboch strán otvorenú formičku položíme na podložku a vyplníme tenkými plátkami údeného lososa(dno aj boky),ktoré prečnievajú cez okraj na neskoršie uzatvorenie tortičky.
  2. Do stredu dáme kúsok (koliesko)kozieho syra.
  3. Kozí syr prekryjeme prečnievajúcim údeným lososom.
  4. Vyklopíme na tanier(prevrátime).Máme lososovú tortičku.
  5. Ozdobíme a podávame s opečenou bagetkou.Ja som ozdobila s creme fraiche a kaviárom. Creme fraiche som robila podľa receptu z Varechy a môžem ho len a len doporučiť,je výborný http://varecha.pravda.sk/recepty/crme-frache-slahackovy-kysly-krem/6061-recept.html.