Lososové cornetto s prepeličím vajíčkom a mätovým tzatzikmi

Vojto Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 3. decembra 2009
Lososové cornetto s prepeličím vajíčkom a mätovým tzatzikmi
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
75 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
200 g
30 g
10 g
30 g
5 ks
Mätové Tzatziky:
300 g
50 g
80 g
40 g




Postup

  1. 1

    V miske vymiešame syr, nasekané krevety, nastrúhané avokádo, soľ a biele korenie. Na stôl rozložíme potravinársku fóliu a na ňu poukladáme plátky údeného lososa vedľa seba tak, aby sa prekrývali a vytvorili jednu vrstvu.

  2. 2

    Na lososa nanesieme vrstvu syrovej hmoty, zrolujeme do rolády a necháme stuhnúť. Pred podávaním nakrájame na valčeky (50 g), ozdobíme polovičkou vareného prepeličieho vajíčka a mätovými tzatzikmi.

  3. 3

    Mätové tzatziky: Očistenú uhorku nastrúhame a zbavíme prebytočnej vody. Zmiešame s nasekanou čerstvou mätou, citrónovou šťavou, cukrom a olivovým olejom.

  4. 4

    Náš tip: Namiesto Lučiny môžeme použiť aj iný tvarohový syr alebo mascarpone. Nastrúhanú uhorku ľahko zbavíme prebytočnej vody tak, že ju zabalíme do čistej utierky a vyžmýkame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia