Losos
Losos v sójovej omáčke s restovanými šampiňónmi a so zelerovým pyré
Autor receptu: simonka21
Losos obohatený sójovou omáčkou so zelerovým pyré.
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Lososa umyjeme, potrieme sójovou omáčkou a okoreníme mletým čiernym korením. Necháme odstáť 10 minút. Šampiňóny si medzi tým pokrájame na polovice. Zeler a zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky. Do hrnca dáme vodu, pokrájané zemiaky a zeler na kocky, osolíme a varíme do zmäknutia.
- Na panvicu dáme trochu oleja a maslo. Viac masla. Na rozohriatu panvicu ukladáme lososa kožou dole. Pečieme kým sa losos do polovice stiahne, obrátime na druhú stranu. Keď je losos celý zatiahnutý, polievame výpekom a vyberieme na tanier. Do výpeku dáme šampiňóny a restujeme. Môžme pridať ešte sójovú omáčku.
- Uvarený zeler so zemiakmi scedíme, pridáme soľ, mleté čierne korenie, mlieko a rozmixujeme. Mixujeme na hustejšie pyré.
- Lososa na záver pokvapkáme citrónom a na tanieri môžeme ozdobiť aj plátkom citróna. Dobrú chuť! :)