Losos

Losos v sójovej omáčke s restovanými šampiňónmi a so zelerovým pyré

Autor receptu: simonka21

Losos obohatený sójovou omáčkou so zelerovým pyré.

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Lososa umyjeme, potrieme sójovou omáčkou a okoreníme mletým čiernym korením. Necháme odstáť 10 minút. Šampiňóny si medzi tým pokrájame na polovice. Zeler a zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky. Do hrnca dáme vodu, pokrájané zemiaky a zeler na kocky, osolíme a varíme do zmäknutia.
  2. Na panvicu dáme trochu oleja a maslo. Viac masla. Na rozohriatu panvicu ukladáme lososa kožou dole. Pečieme kým sa losos do polovice stiahne, obrátime na druhú stranu. Keď je losos celý zatiahnutý, polievame výpekom a vyberieme na tanier. Do výpeku dáme šampiňóny a restujeme. Môžme pridať ešte sójovú omáčku.
  3. Uvarený zeler so zemiakmi scedíme, pridáme soľ, mleté čierne korenie, mlieko a rozmixujeme. Mixujeme na hustejšie pyré.
  4. Lososa na záver pokvapkáme citrónom a na tanieri môžeme ozdobiť aj plátkom citróna. Dobrú chuť! :)