Losos so zemiakovou krustou na uhorkovom pyré fotorecept

oco - fotkaoco, 25. júla 2011
Losos so zemiakovou krustou na uhorkovom pyré (fotorecept)
Foto: oco

Chutný losos.Ostatné fotky sú neviem kde.Tak nabudúce.

2
porcie
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

320 g mrazené
4 štipky
1 PL
2 ks veľké
0,5 KL
1 PL
1 strúčik
0,5 KL
500 g mladé
2 strúčiky
0,25 KL
1 PL
0,5 KL
100 ml
2 PL
0,5 kl
1 kl
1 PL
1 pl




Postup

  1. 1

    Uhorku postrúhame pridáme prelisovaný cesnak,soľ,mleté čierne korenie cukor,horčicu,kyslú smotanu,tatarskú omáčku a zamiešame.Počítame s tým,že uhorka pustí šťavu,tak,aby to nebolo moc riedke.Necháme odležať.

  2. 2

    Čiastočne rozmrazené filety lososa potrieme šťavou z limetky a osolíme. Zapneme rúru na 180 stupňov Celzia.

  3. 3

    Očistené zemiaky nastrúhame,pridáme vegetu,prelisovaný cesnak,solamyl,mleté čierne korenie a premiešame.Vznikne dostatočne tuhá zmes.

  4. 4

    Losos opečieme na olivovom oleji z oboch strán.Uložíme do maslom vymazanej zapekacej misy a potrieme zemiakovou zmesou.

  5. 5

    Rúru prepneme na gril,alebo pečenie zhora.Zapekáme asi 8 minút.Keď majú zemiaky zlatohnedú farbu zapekanie ukončíme.

  6. 6

    Zapečený losos posypeme nasekaným kôprom a podávame na uhorkovom pyré.Dobrú chuť

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia