Losos
Losos so zelenou špargľou a bylinkovými zemiakmi
Autor receptu: redakcia
Postup- Zemiaky ošúpeme a uvaríme. Zelenú špargľu nešúpeme, len odrežeme
tvrdšie konce. Povaríme
ju v dobre osolenej vode
asi 5 minút.
- Kúsky lososa opečieme rýchlo
na panvici s olejom, stačí naozaj pár
minút, aby ryba zostala šťavnatá. Keď ryby otočíme,
môžeme sporák vypnúť a panvicu prikryť. Necháme
tak, kým sa dovaria
zemiaky a špargľa. Lososa na povrchu pokvapkáme olivovým
olejom, posolíme a pridáme čerstvo mleté korenie.
- Zemiaky a špargľu scedíme a podávame k lososovi. Na zemiaky a špargľu dáme troška masla a pridáme obľúbené bylinky (kôpor, pažítka).
|