Losos

Losos so zelenou špargľou a bylinkovými zemiakmi

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme a uvaríme. Zelenú špargľu nešúpeme, len odrežeme tvrdšie konce. Povaríme ju v dobre osolenej vode asi 5 minút.
  2. Kúsky lososa opečieme rýchlo na panvici s olejom, stačí naozaj pár minút, aby ryba zostala šťavnatá. Keď ryby otočíme, môžeme sporák vypnúť a panvicu prikryť. Necháme tak, kým sa dovaria zemiaky a špargľa. Lososa na povrchu pokvapkáme olivovým olejom, posolíme a pridáme čerstvo mleté korenie.
  3. Zemiaky a špargľu scedíme a podávame k lososovi. Na zemiaky a špargľu dáme troška masla a pridáme obľúbené bylinky (kôpor, pažítka).