Pečený losos
Losos so zeleninou, s koriandrovým pestom a ryžovým koláčikom
Autor receptu: redakcia
Postup- Filety lososa osušíme.
Rozohrejeme panvicu s olejom. Kožu lososa pomúčime a druhú stranu osolíme. Lososa položíme na rozpálenú panvicu kožou nadol.
Pečieme zhruba 5 minút na miernom ohni.
Potom ho dáme na plech kožou hore a dopekáme
10 – 12 minút pri 180 °C.
- Zelenina: Zeleninu očistíme a umyjeme. Z mrkvy
a cukety nastrúhame pomocou škrabky na
zemiaky pásiky pozdĺž celej zeleniny. Hrášok a klíčky umyjeme. Mrkvu, cuketu, hrášok a klíčky opražíme na oleji a podlejeme teriyaki omáčkou.
- Koriandrové pesto: Píniové oriešky prehrejeme na
panvici, aby sa uvoľnili oleje v orieškoch.
Oriešky nesmú zhorieť, majú mať jemne
zlatistú farbu, potom ich odložíme z panvice
vychladnúť. Do vyššej nádoby dáme
olivový olej, pridáme koriander aj so stopkami
a mixujeme. Pridáme parmezán
a vychladnuté oriešky, ktoré jemne mixujeme
do zmesi. Podľa chuti dosolíme
a dokoreníme.
- Ryžové koláčiky: Ryžu uvaríme podľa návodu. Do uvarenej
ryže nastrúhame kôru z 1 citróna. Ryžu
pomocou formičky vytvarujeme do ľubovoľného tvaru a vypražíme dozlatista.
- Lososa podávame na opraženej zelenine s teriyaki
omáčkou a ryžovým koláčikom. Steak
z lososa prelievame koriandrovým pestom.
|